Viva Reality, s.r.o.: Příběhy našich klientů

23.04.2015 /

Naše společnost působí na realitním trhu již 15 let. Věřte, že jsme za dobu naší existence prožili s našimi klienty stovky příběhů. Některé z nich jsou úsměvné, jiné už méně. Přestože jsou naším oborem nemovitosti, naše služby svým rozsahem odpovídají službám advokátní kanceláře a mnohdy i manželské poradny či ordinace psychologa. Rádi bychom se s vámi o některé naše zážitky podělili.

Příliš velká důvěra

Paní Simona byla zamilovaná. Tak velmi, že se se svým přítelem rozhodla koupit dům se zahradou pro založení nové rodiny. Její představou byl domeček s pěknými okny, sedlovou střechou a útulným obývacím pokojem s krbem. Po několikaměsíčním hledání našli dům s velkou zahradou, který se oběma velmi zamlouval, byl však ve stavu vyžadujícím zásadní rekonstrukci. Nevadí, řekla si paní Simona, alespoň si jej předěláme podle našich představ. Na koupi a opravu domu potřebovali téměř 5 mil. Kč. Neměli hotovost, tak si začali vyřizovat hypotéku a nakonec ji i získali. Protože však nebyli manželé, nechtěli situaci dělat složitější a hypotéku si tedy na svá bedra vzala pouze paní Simona. Těšili se na nový domeček, pustili se do práce, začali vybourávat příčky, zbourali přístavbu, repasovali okna… Mezi partnery to však po nějaké době začalo skřípat. Přítel nakonec Simonu opustil a nechal jí napospas rozdělané rekonstrukci i hypotéce. Pro Simonu to byl samozřejmě šok, nevěděla, jak bude schopna sama hypotéku splácet. Rozestavěný dům jí sice zůstal, ale výše měsíční splátky převyšovala její příjem ze zaměstnání. Dluh začal narůstat a bývalý přítel nechtěl mít s paní Simonou ani „jejími“ dluhy nic společného. Simona byla už natolik zoufalá a pod tlakem, že byla nucena část zahrady v hodnotě 1,5 mil. Kč prodat jisté „agentuře“ za cenu 300 000 Kč. Zaplatila sice část dluhů, ale problém tím nebyl vyřešen, další dluhy narůstaly.

V tu chvíli se na nás Simona obrátila s prosbou o pomoc.

Jediným řešením, jak dostat paní Simonu z dluhové pasti, bylo prodat dům. To by nebyl takový problém. Po osobní prohlídce nemovitosti a zpracování odhadu tržní ceny nemovitosti jsme však zjistili, že je nereálné dům prodat za kupní cenu, která by pokryla nesplacenou část hypotéky. Hodnota nemovitosti byla podstatně nižší. Začali jsme tedy intenzivně jednat s hypoteční bankou, kde si Simona peníze půjčila. Nakonec se nám podařilo banku přesvědčit, aby podstatnou část dluhu paní Simoně odpustila a také aby přistoupila na reálnou hodnotu nemovitosti, kterou jsme doporučili. Zaručili jsme se, že najdeme kupce a za tuto cenu nemovitost prodáme, aby banka alespoň část svých peněz dostala co nejdříve zpět. A to se nám také po pár týdnech podařilo.

Závěr našeho příběhu je jasný. Paní Simona sice vyšla z tohoto vztahu a z prodeje svého vysněného domu bez koruny v kapse, ale s obrovskou zkušeností a bez jakýchkoliv dluhů a exekucí. Jistě si dokážete představit, jak se Simoně po tom všem, čím si prošla, ulevilo. A věříme, že její zlomené srdce snad vyléčí čas…

Další příběhy najdete na www.vivareality.cz nebo na www.facebook.com/vivareality.

Viva Reality, s.r.o.
Komunardů 25/1130
170 00 Praha 7-Holešovice

Telefon: +420 220 190 991
Mobil: +420 774 957 753
E-mail: info@vivareality.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+