Praha 2: Kouzelná lokalita hlavního města

07.10.2015 /

Praha 2 je jednou z nejkrásnějších lokalit v hlavním městě. Máme k ní velmi osobní vztah, neboť naše společnost zde našla své sídlo, které naprosto splňuje naše požadavky. Přirostla nám zkrátka k srdci. A stejně tak okouzlí i vás.

Jako realitní odborníci, kteří se v oboru pohybují mnoho let, máme už nějaké to srovnání. Tato městská část nabídne naprosto perfektní a bezchybnou občanskou vybavenost. Všechna místa, která tu najdete, mají svá specifika, a tak je víc než důležité, co od svého výběru domova nebo prostor k investici skutečně očekáváte.

Většina míst zde patří mezi stabilní čtvrti. Pro developery zde vzniká prostor převážně pro provádění rekonstrukcí stávajících budov. Tímto směrem se také často vydávají, protože volných pozemků k výstavbě tu mnoho není a v nabídce se objevují zřídka. Mezi nejlukrativnější části zcela jistě patří Vinohrady, oblasti obepínající centrum Prahy a spousta dalších. Dáváte-li přednost klidnějšímu prostředí, ale chcete mít vše blízko na dosah, pak jistě rádi sáhnete právě po bydlení na Vinohradech. Umíme však vybrat a poradit podle preferencí i další lokality, kde můžete najít příjemný domov i za poměrně rozumné peníze. Orientujeme se dobře po celém území Prahy.

Pokud je skutečně vaším snem bydlet v úplném centru dění, musíte počítat s vyššími cenami nemovitostí. Ty velmi striktně závisí na konkrétní lokalitě, ale odráží se v nich více než kdy jindy celkový stav objektu, přítomnost výtahu, možnosti parkování apod. Byty s kompletní rekonstrukcí se zde běžně pohybují okolo 80 – 100 tisíc Kč/m2. Ty před rekonstrukcí seženete podstatně levněji, i za cca 60 tisíc Kč/m2. Stejně krásné byty se však dají sehnat za nižší cenu v sousedních Vršovicích. Ani tam nebudete nespokojeni a obklopeni přírodou.

Asi nejpalčivějším problémem této městské části je parkování. Nutno přiznat, že i když se zastupitelé snaží o obnovu většiny oblastí, kde je to třeba, tady je stále co zlepšovat. Avšak např. obavy o nedostatek zeleně jsou podle mého názoru zbytečné. Na Praze 2 je skutečně celá řada zelených míst, parků a odpočinkových zón. Všechno ostatní vám vrátí nebývalá koncentrace unikátních historických budov, které nabídnou jedinečnou atmosféru staré Prahy, kterou cizinci obdivují a zájemci o život v centru metropole dovedou ocenit.

Hledáte-li nemovitost vhodnou pro investici, Praha 2 je ideální volbou. Ceny nemovitostí si zde z dlouhodobého horizontu udržují svůj standard a dokonce mírně rostou. Nabízené byty k pronájmu není absolutně žádný problém ihned pronajmout. Rádi vám při všech vašich transakcích budeme nápomocni. Více na našich webových stránkách www.donnareality.cz.

Dana Burdová
realitní specialistka

Realitní kancelář
Donna s.r.o.
Slavíkova 1608/15
120 00 Praha 2
Česká republika
Tel.: +420 737 284 117
burdova@donnareality.cz
www.donnareality.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+