Praha 9: Lepší životní prostředí již brzy!

11.12.2015 /

Praha 9 v posledních letech významně mění svou podobu. Je to nejen díky nově vznikajícím developerským projektům, které si kladou za cíl také zvelebovat své okolí, aby se zde novým obyvatelům dobře žilo, jak slibují reklamní letáky. Dalším důvodem je i snaha zastupitelů zlepšit zdejší prostředí a vytvořit příjemné místo pro život.

A co nás v blízké budoucnosti v této městské části čeká? Jednou z aktuálních změn je např. revitalizace naučné stezky Amerika. Městská část Praha 9 získala na tento projekt dotaci ve výši 15 368 802 Kč. Realizací projektu dojde k vytvoření podmínek pro zpřístupnění atraktivní a unikátní technické památky Prosecké podzemí a přírodní památky Prosecké skály jako součást severojižní rekreační zóny Prahy 9.

Proč se bude na stezce pracovat? Městká část má další plány a projekt je důležitým prvkem jejího širšího záměru. Zastupitelé chtějí zpřístupnit přírodní a historické památky lokality – podzemní štoly Amerika I a Močálka pro širokou veřejnost. Hlavním cílem projektu je revitalizací a novým využitím městského veřejného prostoru zvýšit nabídku pro rekreaci a odpočinek obyvatel a zlepšit životní prostředí v Praha 9. A to se určitě cení.

Konkrétně se jedná o celkovou revitalizaci v současnosti nepřístupné a nevyužívané plochy typu brownfields, která bude zahrnovat vybudování vyhlídkové terasy se zázemím, úpravu vstupního prostoru zahrnující vybudování komunikací a zpevněných ploch a také vybudování 12 parkovacích stání, nového chodníku, chodníkového přejezdu a nového přechodu pro chodce při ulici Na Vyhlídce. Dojde k vybudování nových přípojek technické infrastruktury (elektřina, voda, kanalizace), vznikne pěší vyhlídková trasa po hraně proseckých skal směrem k ulici Nad Kundratkou jako rozšíření stávající naučné stezky městské části (I. severozápadní vlastivědná stezka) a k realizaci parkových, sadových a zahradnických úprav území. Celkově se bude upravovat prostranství o rozloze 9 563 m2. A věříme, že místním se výsledek bude zamlouvat. Více informací najdete na stránkách městské části.

Dalším počinem, na který se obyvatelé Prahy 9 mohou těšit, je nový park na Proseku, který ponese název Park Srdce. Těšit se můžeme mimo jiné na altán, dětské hřiště a mnoho odpočinkových ploch.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+