Praha 9: Vzkvétající lokalita

25.11.2015 /

Městský obvod Praha 9 se spádovým centrem ve Vysočanech poprvé existoval v letech 1949–1960 jako jeden z 16 městských obvodů. Podruhé byl v prakticky shodném vymezení ustaven zákonem z roku 1960 jako jeden z 10 městských obvodů. Výrazně pak byl rozšířen v rámci zvětšování Prahy v letech 1968 a 1974. Od té doby se hranice Prahy 9 podstatně nezměnily.

Městská část Prahy 9 má aktuální rozlohu 13,86 km2, počet obyvatel je téměř 56 tisíc a díky developerské výstavbě stále roste. Například oblast kolem bývalého Kejřova mlýna se díky developerovi StarGroup změnila doslova ze skládky na exkluzivní rezidenční lokalitu, kde vznikly projekty Kejřův Mlýn a Kejřův Park, které úspěšně vyprodala společnost LEXXUS. V rámci budování projektů vzniklo nejen unikátní bydlení v prostorách starého mlýna, ale i nový park. Dnes je zde bezpečné místo překypující možnostmi pro sportovní vyžití i relaxaci.

Další lokalita, která díky zásahu developerů vzkvétá, se vine kolem říčky Rokytky, kde vyrůstá několikasetbytový projekt Nad Rokytkou, jehož první etapy jsou také kompletně vyprodané. Je zřejmé, že lokalita Vysočan se bude i nadále měnit a vyvíjet v rezidenční, poklidnou oblast vhodnou pro rodinné bydlení. Nedaleko Rokytky bude vznikat v nejbližších letech hned několik dalších rezidenčních i komerčních developerských projektů.

Mgr. Denisa Višňovská
partner

LEXXUS a.s.
V Celnici 1040/5
110 00 Praha 1
Česká republika
Tel.: +420 221 111 999
info@lexxus.cz
www.lexxus.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+