Praha 6: Stále nejlepší adresa v Praze?

12.12.2015 /

Jaká adresa je v hlavním městě ta nejlepší a nejlukrativnější, je i pro realitní odborníky trochu oříšek. Kandidátů je vícero. Pokud by ale byl sestaven žebříček nej adres, určitě by zde nechyběla Praha 6. Ta si totiž dlouhodobě drží své renomé a nemovitosti zde zcela jednoznačně svou hodnotu neztrácí. Jak to?

Existuje mnoho průzkumů, které se zabývají lukrativními adresami nejen v Praze, ale i v dalších částech republiky. Praha 6 společně s Prahou 5 v těchto průzkumech nikdy nechybí. I tak se nedá říci, že všechny části těchto městkých obvodů stojí za zmínku. Adresy, které mají své místo v žebříčku oblíbenosti a lukrativnosti, jsou rozhodně Břevnov, Dejvice nebo Hanspaulka.

Prvenství jim zajišťuje nejen strategická poloha, díky které je zde naprosto jedinečná dopravní obslužnost i občanská vybavenost. Nechybí tu ovšem ani velká část zelených ploch, kterých v Praze celkově ubývá a která se mezi obyvateli velmi cení. O blízkosti do centra Prahy se bavit nemusíme. Lidé, kteří si rádi připlatí za klid, ale zároveň rádi navštíví kulturní dění, si opravdu nemají v těchto lokalitách na co stěžovat. Zájem o bydlení zde prakticky nikdy neklesl, naopak v průběhu let stoupá, což se samozřejmě projevuje na cenách nemovitostí. Nabídka také není příliš obsáhlá, jelikož prakticky všechny ušlé nemovitosti jsou velmi brzy vykoupené. Z rozhovorů s realitními profesionály víme, že některé nemovitosti se dokonce nedostanou ani na realitní portály či do jiných mediálních kanálů, protože jsou prodané pouze přes osobní kontakt.

Na ještě větší atraktivitě lokality se v poslední době podílí i otevřený tunel Blanka. O jeho výstavbě bylo řečeno v průběhu let mnohé, upřít se mu nedá, že jde o významnou stavbu a dopravní spojnicí pro mnohé Pražany. Nebyl ovšem zdaleka jedinou novinkou na území Prahy 6. V místech, která stále ještě obklopuje starší zástavba, se zejména v posledních letech hojně staví. Vznikly zde nové zajímavé projekty i nákupní centra. Výstavba bytových projektů je na vzestupu. Byty vznikly např. v oblasti Podbaby, v Bubenči, na Ořechovce, v okolí “Kulaťáku” i v dalších lokalitách. Pokud máte zájem o nový byt, pak jistě navštivte naše webové stránky a v rámci parametrů vyhledávání si zaškrtněte možnost „pouze novostavby“, popřípadě přejděte na tento odkaz, kde najdete ucelenou nabídku bytů v novostavbách v rámci celé České republiky. Praha 6 rovněž disponuje vlastními bytovými domy. Jejich seznam najdete zde.

V budoucnu čeká i pozitivní změna ulici Bělohorskou, která patří k významným obchodním třídám Prahy 6 a je klíčovým veřejným prostranstvím městské části. V nejbližších měsících vznikne koncepční studie, který by se měla zabývat kvalitnějšími a přívětivěějšími veřejnými prostranstvími. Dojde zcela nepochybně k rekonstrukci, která bude zahrnovat např. úpravu chodníků, nový mobiliář a další pozitivní změny.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+