Blansko: Bydlení jen kousek od Brna

02.01.2016 /

Blansko je považováno za bránu do Moravského krasu. Najdete ho v severní části Jihomoravského kraje. Leží v malebném údolí řeky Svitavy. Všechno, co moderní člověk potřebuje, je tu jako na dlani. A jestli chcete víc? Zaskočíte do nedalekého Brna.

Asi nikoho nepřekvapí, že Blansko a jeho okolí vyniká zejména přírodními krásami. Najdete zde ovšem i bohatou historickou stopu. Fandíte-li sportu, městečko si oblíbíte. Jednoduše proto, že Blansko je zcela nepopiratelně městem sportu a kultury. Najdete zde celou řadu sportovních klubů nejrůznějšího zaměření. Za pasivním i aktivním odpočinkem se můžete ale vydat i do blízké rekreační oblasti Pálava, která patří k vyhledávaným místům nejen v letním období. Vodní nádrž Nové Mlýny je známou rekreační zónou. Slouží nejen obyvatelům města, ale i turistům.

Blansko je současně sídlem řady státních institucí a v jeho průmyslové tradici pokračuje i dnes řada podniků. Především díky pestrému turistickému ruchu, ale rovněž i díky snaze zastupitelů, se tvář města v posledních letech proměňuje k lepšímu. Hledáte-li oblast mimo Brno, kde najdete klidný život a přírodu na dosah, Blansko může naplnit vaše sny o spokojeném domově. Je vyhledávanou lokalitou mladých rodin s dětmi. K pozitivním změnám poslední doby patří nejen zvýšený počet dětských hřišť a odpočinkových zón, ale i revitalizace zeleně v parcích. Opravou si prošla i místní školní zařízení, chodníky a komunikace. Kromě zmíněného je zde perfektní dopravní obslužnost. Autobusové linky vás pohodlně zavezou i do okolních měst a obcí. Ty jsou součástí Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Pokud máte strach, že se bydlením na malém městě totálně odříznete od kulturního dění, pak se mýlíte. Blansko je totiž centrem zajímavých kulturních akcí, které se zde konají po celý rok. K již zavedeným patří např. Festival filmů nebo mezinárodní Půlmaraton Moravským krasem, Blanenské vítání sv. Martina a další. Místní realitní trh je velmi čilý. Přibývá totiž lidí, kteří touží po klidu s dostupnými službami na dosah. A k takovým místům Blansko určitě patří. Aktuální nabídku nemovitostí najdete na www.realcity.cz

Letos se v Blansku uskutečnil již sedmnáctý ročník festivalu filmů Rajbas. Neopakovatelnou atmosféru vytvořila, jako již tradičně, nejen parta obětavých organizátorů spolu s vystupujícími, ale především jeho návštěvníci.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+