Milí čtenáři a zájemci o realitní trh.

18.01.2016 /

Vítáme vás v prvním vydání letošního roku. V roce 2015 jsme pro vás připravovali reprezentativní výběr z realitního trhu a informovali o novinkách ve světě realit.

Dovolte nám tedy na úvod prvního letošního vydání shrnout situaci na realitním trhu v minulém roce. Rok 2015 byl na realitním trhu hned z několika pohledů rekordní.

Ekonomická situace, která meziročně vzrostla až o 3,9 %, je v nejlepším stavu od roku 2008, tedy od roku, kdy začala ekonomická krize. Padaly i rekordy v počtu uzavřených hypoték a i úrokové sazby se držely nebývale nízko, i když prognózy hovořily o růstu. To se samozřejmě projevilo nejen na prodeji rezidenčního bydlení, ale i nemovitostí k investici. Zájem o nové bydlení tak v roce 2015 neutichal, naopak spolu s rostoucí poptávkou po bydlení roste i cena nemovitostí. Prodej nových bytů v developerských projektech překročil hranici 7 000 prodaných bytů. A tento rostoucí trend v oblasti zájmu o bydlení, ale i samotného prodeje realit, potrvá i v roce letošním. Prostředí nízkých úrokových sazeb by mělo ještě nějakou chvíli vydržet, ale i tak s nákupem příliš neváhejte.

Na rok 2016 se v oblasti realit chystá hned několik změn. Změny se dotknou majitelů nemovitostí při výstavbě i při pronájmu jednotlivých bytů. Prodej některých pozemků od ledna citelně podraží a změny čekají i hypoteční trh. O všech chystaných změnách vás budeme i nadále informovat v našem tištěném i online magazínu REALCITY, kde pro vás již nyní připravuje zajímavé články, například o plusech investování do koupě a následného pronájmu kancelářských prostor.

Také pro vás chystáme speciální vydání s rozšířeným nákladem, která budou distribuována na veletrzích a výstavách. Prvním je březnový pražský veletrh FOR HABITAT, 23. veletrh bydlení, stavby a rekonstrukcí, který se koná v nové výstavní hale na PVA Letňany, společně s odborným projektem developerských společností – Bydlení nové projekty. Těšíme se na setkání s vámi.

Provázeli jsme vás s naší realitní nabídkou celým minulým rokem a bude nám velkým potěšením být vaším partnerem a rádcem v oblasti realit i v roce 2016.

Váš tým REALCITY

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+