Trendy v povlečení. Do jakých vzorů se v novém roce zachumláte?

26.01.2016 /

I když se letos sněhu moc nechce, kalendář nasvědčuje, že zima je v plném proudu. Brzy se stmívá, teploty jsou nízko, tak koho by nelákalo zachumlat se do nadýchaných peřin, pustit si film a dopřát si ten pravý relax těla i duše? Přinášíme vám nové trendy, které dodají vašemu trávení volna i interiéru zcela nový rozměr.

 Nestárnoucí květiny

Květinové vzory se staly již dávno evergreenem, který se nosí snad v každé době. I když v roce 2016 s nimi uděláte ještě větší parádu, než jste doufali. Svůj návrat slaví už několik let. Vsadit můžete jak na tlumené barvy, pastelovou růžovou či modrou, tak i na výrazné vzory. Záleží spíš na vašem vkusu a interiéru, do kterého povlečení pořizujete. Trendy jsou spíše menší a drobné vzory. Malé varování: pokud se odhodláte pro výraznou červenou (vlčí máky apod.) nemusí se vám úplně dobře usínat. Červená barva je velmi energická a dává se spíše do místností, kde potřebujete vyvinout nějaký výkon než se utlumit.

 Pruhy, kostky a geometrické tvary

I tyhle vzory měly už v roce 2015 pomyslnou zelenou. Patří rovněž k nestárnoucí klasice. Je třeba jen citlivě zvolit barvy a styl. Trendy napovídají spíše návrat ke klasice. Takže se v našich ložnicích setkáte spíše se vzory, které dobře pozná vaše babička, i když samozřejmě současné materiály nabízí samozřejmě zcela jiný komfort než v dobách dávno minulých.

Ornamenty a elegance

Elegantní nebo orientální? Oboje je trendy. A je to vidět i na aktuálních kolekcích jednotlivých firem, které se zabývají výrobou ložního prádla. Na prvním místě je samozřejmě pohodlí. Hned v těsném zástupu však i celkový dojem. Ať už sáhnete po jednom nebo druhém, počítejte, že si za kvalitu a originalitu připlatíte. Ale vynaložené peníze se vám určitě vyplatí. Elegance se totiž nikdy neokouká a nezarmoutí žádnou návštěvu.

Barvy, které vévodí zimnímu období

V zimním období můžete vaši ložnici rozzářit pestrými, ale na pohled přívětivými barvami. K těm letošním patří zcela jistě všechny odstíny šedé, bílé a béžové. Z barevné škály s klidem sáhněte po starorůžové, fialkové či bordó anebo teplých hnědých odstínech. Jaro bude patřit spíše pastelovým barvám.

Závěrem jedna důležitá rada!

Už jsme to naznačili jednou. Na povlečení rozhodně nešetřete! Probuzením v posteli, oděné do krásného, stylového povlečení, bude každý start do nového dne nesrovnatelně příjemnější, a to ať už vstáváte v jakýkoliv čas.

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+