Praha 5: Nové oddechové zóny na obzoru

05.03.2016 /

O tom, že Praha 5 patří k nejprogresivněji se měnícím lokalitám v Praze, jsme vás v minulosti již několikrát informovali. Fakt, že její centrum (Anděl) se stalo druhým pomyslným centrem Prahy, už dnes nikoho nepřekvapí. Developeři si potenciál této lokality dobře uvědomují, proto se zde hojně staví všude, kde to jen jde. Novinky nejsou pouze ve výstavbě.

Výtečná dopravní dostupnost, bezchybná infrastruktura, služby na úrovni, spousta zeleně a moderní čtvrti – to jsou hlavní taháky, které Praha 5 může svým obyvatelům nabídnout. Mění se také podoba volnočasových míst, což potěší nejen rodiny s malými dětmi, ale i všechny ostatní. Jednou z takových novinek je i nová pěší zóna, která vznikla na Smíchovské náplavce. Z neoficiálního parkoviště a také objízdné zkratky se nyní nově proměnila v místo, kam si lidé rádi vyrazí na pěší procházku.

Pěší zóna na náplavce je jak v souladu s celopražskou koncepcí oživování náplavek, tak s představou páté městské části – hlavně jejích obyvatel, kteří se pro toto řešení jednoznačně vyjádřili. Na náplavce bychom rádi viděli jednorázové akce typu příležitostných, tematických trhů a akcí. Proto jsme území náplavky nechali v listopadu zanést do novely pražského tržního řádu, který zde počítá s možností pořádání trhu od dubna do října,“ řekl pro média starosta Radek Klíma.

V rámci projednávání s místními obyvateli na jaře loňského roku jsme obdrželi i připomínky ohledně možnosti parkování. Proto Odbor dopravy MČ Prahy 5 vytipoval několik vhodných míst pro kompenzaci parkovacích míst, např. v ulici V Botanice. Další nová parkovací místa by mohla vzniknout na Arbesově náměstí a náměstí 14. října namísto současného placeného parkoviště. O schválení těchto lokalit však musí rozhodnout Magistrát hlavního města Prahy,“ doplnil radní pro dopravu Petr Hnyk. Celková postupná přeměna pražských náplavek je navíc koncepcí Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy.

K trávení volného času však slouží i nově vzniklé odpočinkové zóny u bytových projektů, které zde rostou jako houby po dešti. Vznikají prakticky na celém území Prahy 5 a slibují kromě atraktivní adresy s perfektní infrastrukturou i velmi příjemné bydlení, dobrou dopravní dostupnost a řadu volnočasových aktivit.

Pokud dáváte přednost většímu soukromí a poohlížíte se po nějakém rodinném domečku, kde si budou moci vaše děti nerušeně hrát, budete muset hodně hledat. Pozemky určené k výstavbě na Praze 5 prakticky nejsou, a když se nějaký najde, asi vás nepřekvapí jeho vysoká cena. Aktuální nabídku najdete na www.realcity.cz.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+