Brno-Ponava

19.02.2016 /

Na hranici městských částí Brno-střed a Královo Pole se nachází katastrální území Ponava, které představuje ideální kombinaci obou městských částí. Jedinečná dostupnost do centra města i charakter rezidenční oblasti přispívají k příjemnému prostředí této lokality.

Lokalita Ponava je oblíbená pro svůj ráz i pozici přiléhající středu města.

Čtvrtí prochází významná Štefánikova třída, po které je zajištěn tramvajový provoz mezi centrem města a čtvrtěmi Královo Pole, Medlánky a Řečkovice. Díky frekventovaným spojům se tak do centra města dostanete za několik minut. Lokalita je velmi pestrá, ve východní části se nachází řada sportovišť – krytý bazén, hokejové haly, tenisové kurty, fitness centrum. Západní část je rezidenční a má typický městský charakter. Bohatou občanskou vybavenost doplňuje oblíbené nákupní centrum, které nabízí vše potřebné.

V této lokalitě se nachází řada zchátralých pozemků, které vyčkávají na svou obnovu. Dá se očekávat, že se z okolí stane ještě žádanější oblast, než je tomu nyní. Proto předpokládáme, že do budoucna zde budou ceny nemovitostí narůstat. Investice do bytu je proto v této oblasti z dlouhodobého hlediska velmi výhodná. Obzvláště v novějších domech, které nebudou v následujících letech vyžadovat velké investice do rekonstrukcí.

To je jedním z faktorů, které se ukrývají za úspěchem projektu Ponavia rezidence, který realizujeme na rohu ulic U Červeného mlýna a Staňkova. Většina bytů v projektu je nyní – necelý rok před jeho dokončením, již prodána. Právě z hlediska dlouhodobé investice lidé koupi bytu v této novostavbě vyhodnocují jako velmi výhodnou.

Ponavia rezidence nabízí moderní bydlení v novostavbě s energetickou třídou A, jedná se tak o mimořádně úspornou stavbu. Každý byt má balkon, terasu nebo prostornou zahrádku ve vnitrobloku. V domě jsou dvě patra podzemních garáží, které klienti ocení při každém návratu domů.

Projekt Ponavia rezidence získal ocenění Realitní projekt roku 2015 v Jihomoravském kraji. Toto ocenění vybrala odborná porota architektů v rámci soutěže Czech Real Estate Awards 2015.

Projekt Ponavia rezidence je ohodnocen energetickou třídou A. Tak dobrého výsledku bylo dosaženo kombinací inovativní technologie zdění, použitím oken s trojskly a promyšleným dispozičním řešením s jižní orientací objektu. Lokalita Ponava tak novou kvalitní výstavbou získává ráz ideální a velmi žádané rezidenční oblasti na hranici městské části Brna-střed.

Ing. Žaneta Charvátová
Vedoucí obchodního oddělení

Trikaya Czech Republic a.s.
Klientské centrum IBC Brno
Příkop 4, 602 00 Brno
Česká republika
Tel.: +420 800 888 787
www.trikaya.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+