Praha 8: Skvělé místo pro bydlení i byznys

15.03.2016 /

Praha 8 patří mezi oblíbené lokality nejen z hlediska bydlení, ale i podnikání. Díky své strategické poloze se jedná o lukrativní oblast co do investic. Jižní část se bezprostředně dotýká centra města, severní hranice v podobě Dolních Chaber a Březiněvsi jsou městské části, které nabízejí klidné prostředí s příchutí venkova. Můžete si tak vybrat, co od svého domova požadujete.

Charakter celého obvodu je velmi různorodý a je dán tím, že vznikal jako část Prahy postupně. Území Městské části Praha 8 zahrnuje dnes devět katastrálních území. To, co sem obyvatele láká nejvíce, je její naprosto bezchybná dopravní obslužnost. Do centra města se dostanete za pár minut, a to i pěšky. Najdete zde jak klidná zákoutí, tak rušná centra plná obchodů, nejrůznějších podniků a kaváren. Nejedna část se také pyšní krásným výhledem na celé město. Tyto oblasti jsou z hlediska bydlení nejvyhledávanější.

Svou rozmanitostí Praha 8 jistě uspokojí všechny věkové skupiny obyvatel. Zbývá tak pouze otázka, co v rámci bydlení preferujete. Je to stará zástavba s velkometrážními byty? Nebo novostavba v některém z nových bytových projektů? Nabídka je poměrně pestrá. Tu aktuální najdete na www.realcity.cz.

Tvář Prahy 8 se zejména v posledních letech výrazně změnila. Přibyly nejen developerské projekty, ale došlo k obnově parků a změn se dočkaly někde i celé čtvrti. Nevalná pověst některých míst je již dávno ta tam. Zastupitelé se postarali o větší množství odpočinkových ploch, zlepšení infrastruktury a angažují se v mnoha zajímavých projektech, které všechny otevřeně vystavují na webových stránkách. Právě otevřenost vůči svým občanům je pro zastupitele v posledních letech velmi klíčová.

Město pro byznys: 3. místo

O tom, že na Praze 8 se daří i podnikatelům, svědčí letošní umístění na krásné 3. příčce v projektu Město pro byznys. Letos se konal již osmý ročník tohoto celorepublikového srovnávacího výzkumu. Ten pravidelně hodnotí podmínky pro podnikání v regionech České republiky. Ocenění za městskou část převzala místostarostka Alena Borhyová. „Získat třetí místo je pro nás skvělým výsledkem a ohodnocením naší dosavadní práce, která přináší své plody. V roce 2014 jsme se umístili na příčce deváté, a tak nás velmi těší, že se posunujeme pořadím stále výš. Díky letošním výsledkům můžeme být zdravě sebevědomí, ale hlavně je to pro nás velká motivace a odrazový můstek, abychom pokračovali v nastaveném směru a dále zlepšovali poskytované služby,“ řekla místostarostka Alena Borhyová.

Vysoký podíl výdajů radnice na investice, vyvážený poměr příjmů a výdajů a nadprůměrné výsledky v testu elektronické komunikace, kde je sledována rychlost, kvalita a vstřícnost odpovědi – to jsou hlavní důvody, proč se v posledních letech významně zlepšilo podnikatelské prostředí na Praze 8.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+