Velikonoční trendy 2016: Inspirace pro vás

14.03.2016 /

Přichází čas Velikonoc a většinu z nás určitě čeká výzdoba. Dáváte přednost klasice nebo se nebojíte trochu experimentovat? Shrňme si současné trendy a to, co pro nás doporučili odborníci. Troufnete si letos na změnu nebo zůstanete u zavedených tradic a barev?

Pastelové variace frčí

Jaká je ta správná barva? Podle odborníků je to svěží kombinace pastelově růžové a jemně modré. Jde o velmi pozitivní kombinaci, která představuje jeden z dominantních trendů letošního jara a Velikonočních svátků. Budeme ji proto vídat nejen na dekoracích, ale také na kraslicích, které už pomalu můžete začít vyrábět. Trendy přitom budou filigránové vzory a potisky, které se budou vyjímat i na keramice i textiliích.

V módě je také minimalismus a pop art

Nejen v interiérech, ale i na velikonočních trendech svou stopu zanechá letos i minimalistický styl, stejně jako retro, pop art nebo skandinávský styl. Pokud to všechno smícháte dohromady, určitě neprohloupíte, i když to zní navenek trochu troufale. Odborníci tvrdí, že se při tvorbě interiérového designu letos budeme moci pořádně vyřádit. Úplně out dokonce nebudou ani čínské vzory, které jsou toto jaro opět na vzestupu spolu s prvky a symboly čínské kultury, která bude jednoznačně ovládat rok 2017. A tak se můžete těšit na růžové a modré zajíce, stejně jako na kaligrafické znaky, draky a divoké kočky.

Návrat k přírodě

K dalším výrazným trendům patří celkový návrat k přírodě. Ta se skvěle vyjímá v každém ročním období stejně jako v jakémkoli interiéru. Pokud zkombinujete moderní a minimalistický styl se zeleným a přírodním nebo ekologickým, budete mít jistě vyhráno a žádná návštěva vás nepomluví. Viditelná ochrana životního prostředí je letos doopravdy důležitá. V popředí jsou z tohohle důvodu i motivy pruhů, listy trávy a listí jako takové. Při tvorbě dekorací můžete použít nejen živé květiny, ale i dřevo, větve, sisal, kůru, polena, ale i skořápky vajec, hnízda, lišejníky, vazby trávy nebo vlnu. Ze zvířecí přírody do domovů proniknou ovce, kuřata a zajíci. Největší prim ale letos sehrají zajíci, a to bez výjimky v rustikálním stylu.

Barevné kreace jara

O barvách jsme hovořili už v úvodu. Pokud chcete hlouběji proniknout do tajů trendů 2016, pak zbystřete. Vedle základních barev, které vládnou celému roku (pastelové odstíny modré a růžové), bude tomuto jaru vévodit žlutá a červená barva. Volit můžete jasné a syté barvy. Doplnit je můžete i podtóny růžové až k červené, která může přejít až do fialové. Zneutrálnit je můžete v interiéru hnědou vystupňovanou až do červené. Ladit bude perfektně s chladivými šedými a tmavě modrými variacemi, jako je “Peacock Blue” – která je dalším velkým jarním hitem!

Kraslice

Kraslice nesmí chybět o žádných Velikonocích. Jaké budou letos? V kurzu budou neonově zářící vajíčka ve žlutém, růžovém, oranžovém nebo zeleném hávu. Zkusit můžete i matné provedení v jemných pastelových odstínech. Pokud chcete poradit, jaký vzor je vhodný, pak zkuste puntíky, pruhy nebo květinové motivy. Máte-li interiér laděný do elegantna, pak se u vás budou vyjímat kraslice v takzvaném pop artovém provedení – s černými květinovými vzory. Zlatý a stříbrný lesk jim dodá punc exkluzivity a v interiéru budou působit velmi luxusním dojmem.

Tak co vy na to? Zkusíte to letos nějak netradičně a vsadíte na světové trendy?

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+