Ulice Táborská se změní k nepoznání. Jak bude vypadat?

07.04.2016 /

Praha 4 je jednou ze čtvrtí, která za poslední roky prošla mnohými změnami. Nový kabát dostane v budoucnu i ulice Táborská a její okolí. Jak to zde bude vypadat a na co všechno se mohou obyvatelé blízkého okolí těšit?

Stovky nových stromů, přes dvacet nových přechodů, nové lavičky a širší chodníky – to je jen ochutnávka z celého balíku změn, které ovlivní ulici Táborskou, ale i ulice Na Pankráci, Soudní a Na Veselí. Jejich rekonstrukce, která je dílem architektů Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy, začne v roce 2018.

Pokud vás zajímá budoucnost této části Prahy 4, pak určitě vyražte na výstavu, která odstartovala 14. března tohoto roku a potrvá do 1. dubna. Účelem výstavy by mělo být seznámení veřejnosti s budoucí podobou této lokality. Expozice je umístěná na výstavních panelech přímo v ulicích, kterých se rekonstrukce týká. Takže to najdete snadno.

Kromě vizualizace budoucího stavu jsou na tabulích k vidění také historické fotografie. Výstava se koná pod záštitou starosty městské části Praha 4 Petra Štěpánka (Trojkoalice/SZ).

„Čtvrtstoletí po pádu Berlínské zdi jsou Nusle a Pankrác stále rozděleny plotem od Nuselského mostu přes celé náměstí Hrdinů. Rekonstrukce v oblasti ulic Táborská, Na Pankráci a 5. května nám dává příležitost polidštit celé území, znovu spojit Pankrác s Nuslemi a obnovit důstojnost náměstí Hrdinů,“ uvedl starosta Petr Štěpánek.

Vaše názory jsou důležité

Pokud se domníváte, že už nelze nic změnit, mýlíte se. Po celou dobu trvání výstavy můžete posílat své připomínky k plánované rekonstrukci prostřednictvím elektronického formuláře umístěného na webových stránkách www.iprpraha.cz/taborska.

Navíc v informačním centru na náměstí Hrdinů můžete od 16. do 30. března probrat své návrhy rekonstrukce přímo s jejich autory z Institutu plánování a rozvoje. Vaše připomínky pak architekti zohlední ve finálním návrhu rekonstrukce. Není to báječné?

Věděli jste, že Praha 4 se stala “obcí nejpřátelštější k rodině”? Vedení radnice městské části Praha 4 převzalo v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR od Ministerstva práce a sociálních věcí ocenění za první místo v celostátní soutěži “Obec přátelská rodině”. To je dobrá zpráva pro nové i stávající obyvatele.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+