Trendy v interiéru 2016: Co letos bude hrát prim v designu a bydlení?

05.04.2016 /

Stejně jako se mění trendy v jiných oblastech, mění se i ty letošní v rámci bydlení a designu. Podívali jsme se jim trochu na zoubek a přinášíme vám malou inspiraci. Jaké barvy budou letos “in”? Jaké materiály a jaké styly mají v roce 2016 přednost?

Trendy obecně

Ne každý trendům podlehne snadno. Patrné ovšem budou zejména ve vystavených interiérech a v obchodech. Každopádně v tomto roce slaví návrat výrazné a hravé barvy. A to je velká změna, protože poslední roky jsme se spíše zabydlovali do prostor natřených barvami pastelovými a neutrálními. Dalším zajímavým trendem bude zaměření se na přírodu a použití přírodních materiálů na neočekávaných místech. Typickým příkladem takového místa je koupelna nebo kuchyň. Co se designu týče, bude vládnut měď, mosaz nebo mramor.

Pestré barvy vyhrávají nad utlumenými

Snadno se řekne pestré barvy, ale které to jsou? I tady se snadno udělá chyba. Letos uděláte dobře, pokud vsadíte na růžovou, červenou nebo meruňkovou. To všechno můžete skvěle zkombinovat s bílou. Uvidíte, jak bude vašemu interiéru slušet.

Lesk a mat

Vypadá to jako dva protipóly. Oba však mají v roce 2016 své nenahraditelné místo. Pokud máte rádi kov, můžete jásat. Do popředí se dostává měď a mosaz. Využít je můžete hravě kdekoli. Záleží jen na vaší inspiraci a náladě. Hrát si můžete s osvětlením, použít je jako doplněk nábytku, dobře se budou vyjímat na povrchu stěn. Svůj comeback slaví i mramor. Kolik si ho domů pořídíte, to je jen na vás.

Příroda a zeleň

Příroda má zelenou v interiéru už několik let a tento trend se nezmění. Čím více jí bude, tím lépe. Cože? Vy ještě nemáte zelenou stěnu? Je to skvělá věc, protože kromě dekorativního účelu rostliny zvlhčují vzduch a zbavují naše prostředí nežádoucích škodlivých látek. Navíc nás zeleň uklidnuje, a to už jen při samotném pohledu na ni. Dodejte svému domovu novou zelenou vzpruhu!

Milano 2015 velí: Vrací se masiv!

O tom, že imitace začíná být out, hovoří i loňský veletrh v Miláně, který nechal návštěvníky nahlédnout do blízké i vzdálenější budoucnosti. „Poslední ročník se nesl v duchu návratu k přírodě. Imitace dřevěných dekorů zmizela a výrobci se vrací k masivnímu dřevu a k dýhám. Lakovaný matný a lesklý styl ještě zůstává trendy, ale je většinou doplněný o přírodní materiál,“ potvrzuje bytová architektka Alžběta Prachatická, která si podobné akce nenechá nikdy ujít.

Před hlavním řešením vzhledu interiéru je potřeba se zaměřit na dispozici bytu. Aktuálním trendem je ukrývat prostory, které nejsou právě využívané a tím vytvořit příjemně působící prostor.

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+