A můžete se stěhovat. Moderní architektura v zelené oáze Cholupic

21.04.2016 /

Cholupice, kdysi samostatná obec, později s připojenou Točnou, jsou nyní součástí hlavního města Praha. Leží přibližně dva kilometry za městskou částí Praha-Modřany a vynikají jak dobrou dostupností do centra Prahy, tak množstvím zeleně a klidu v podobě Modřanské rokle.

Přesto, že se jedná o velmi klidné místo, je tato lokalita výborně dostupná autem i MHD. Nedaleko nové výstavby je autobusová zastávka linek č. 173 a č. 341. A cesta sem bude během několika let mnohem jednodušší po zprovoznění trasy D metra, jejíž konečná bude v Písnici. Zastávka ponese název DEPO Písnice a dojet z centra Prahy domů bude potom velmi pohodlné a rychlé. Plánované zahájení stavby je v roce 2017.

Právě proto je tento projekt vhodný pro klienty, kteří touží po moderním bydlení v domech, ale nechtějí se vzdát výhod, které přináší život ve městě. V Cholupicích je možné obojí, vždyť jsou považovány za zelenou oázu Prahy 4.

Výhodou této lokality je rozmanitost okolní přírody a klid. Milovníci procházek a projížděk na kole určitě ocení blízkost přírodní památky Modřanská rokle, obdivovatelé sportovních letadel zase malé letiště v Točné. Malebnost okolí podtrhují lesíky a výběh koní zdejšího jezdeckého klubu. Ostatně, volnočasové aktivity jsou v této malé obci opravdu rozmanité. Působí zde celá řada zájmových spolků a sdružení, oblibě se těší in-line dráha, dopravní hřiště i cyklostezky.

Pro nové obyvatele je jistě důležitá občanská vybavenost. Které moderní mamince by se chtělo věnovat denně mnoho hodin dopravě svých dětí do škol a na zájmové aktivity. To v Cholupicích odpadá. Vždyť v okruhu dvou kilometrů od středu obce se nachází několik mateřských, základních a středních škol, naleznete tu také Dětské centrum, Dům dětí a mládeže a dětská hřiště. Nové dětské hřiště s mnoha herními prvky je naplánováno k realizaci v těsné blízkosti nových rodinných domů. V dosahu 3 kilometrů je pak pošta, lékárna, poliklinika a restaurace. Větší nákupní centra, jako jsou například Kaufland, Billa, Albert a Sapa, jsou ve vzdálenosti do 4 km.

Zabydlená lokalita

Moravská stavební – INVEST, a.s., realizovala v Cholupicích již dvě etapy výstavby bytů a domků, takže lokalita je zabydlená a nabízí příjemnou oázu k bydlení, oddělenou od dopravního ruchu protihlukovou stěnou.

Nyní je zde dokončeno 18 velmi kvalitních rodinných domů, dvojdomů a řadových domů o dispozicích 5+kk, které citlivě navazují na stávající zástavbu obce.

Parcely, na nichž se domy nacházejí, mají oblíbené výměry 450–1447 m², což zajišťuje obyvatelům dostatečné soukromí a využití ploch kolem domů. Užitná plocha domů se pohybuje v rozmezí 132,9 – 151,8 m².

Dále probíhá výstavba 13 řadových i samostatných rodinných domů 4+kk až 5+kk na pozemcích 280 – 664 m².

Domy vynikají moderní architekturou, která plně zapadá do rázu krajiny, a působí tak velice příjemným dojmem. Tyto domy splní očekávání i náročnější klientely. Domy jsou postavené z keramických tvárnic se zateplovacím systémem a minerální omítkou. Vytápění a ohřev teplé vody je řešen prostřednictvím soustavy závěsného kondenzačního kotle s ohřívačem a třístupňovým čerpadlem a se zásobníkem 50 l. Domy z třetí etapy jsou dokončeny, zkolaudovány a připraveny k nastěhování. Kolaudace druhé etapy se plánuje na březen 2017.

Snadné financování

Na rozdíl od projektů jiných developerů je financování podstatně jednodušší a kupující nemusí mít obavy, kam poputují jeho finanční prostředky. Platí se pouze jediná záloha, a to 10 % z kupní ceny. Developer nemá k této záloze přístup a peníze nejsou používány na financování stavby. Až po kolaudaci uhradíte doplatek ve výši 90 % – a můžete se stěhovat!

Smluvní prodejce
Moravská stavební – INVEST, a.s.

Sídlo firmy:
Koliště 1912/13, 602 00 Brno
IČ: 25544756
DIČ: CZ25544756
Společnost je zapsaná v OR. Spisová značka B 2788 vedená u Krajského soudu v Brně.

Obchodní zastoupení:
Pobřežní 12, 186 53 Praha 8-Karlín
cholupice@ms-invest.cz
www.domy-cholupice.cz
+420 601 301 301

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+