Praha 3: Slibuje ještě příjemnější bydlení

03.05.2016 /

Městská část Praha 3 patří k nejvyhledávanějším lokalitám v hlavním městě. Důvodem je zcela nepochybně výborná dopravní dostupnost, blízkost do centra metropole při zachování relativně dostupného bydlení všeho druhu. Obyvatelé se navíc mohou těšit na mnoho pozitivních změn, které jsou již v pohybu nebo se chystají.

Kromě nových projektů, které zde v posledních letech rostou jako houby po dešti, se velmi činí i místní zastupitelé. Novou podobu dostanou již brzy dvě hlavní třídy Husitská a Koněvova. Přibudou nová zajímavá odpočinková zákoutí s možností posezení a setkávání, dojde k obnově prostorů pro chodce, přibudou nové parkovací zálivy a také dojde k výsadbě nových stromů v místech, kde to bude jen trochu technicky možné. Součástí řešení je i návrh městského mobiliáře zahrnující umístění nádob na odpad, řešení technické infrastruktury a návrh vhodných povrchů a materiálů. Zastupitelé věří ve velký potenciál této významné oblasti Prahy 3.

Celkovou snahou autorů projektu je navrhnout veřejný prostor se společenským významem. Cílem je také vznik zajímavých odpočinkových zákoutí s možností posezení. Řešit by se v rámci projektu měla i doprava, a to jak automobilová, tak i ta městská hromadná, pro kterou je ponechán pouze nezbytně nutný prostor pro průjezd a pro obsluhu řešeného území. Podrobnější informace najdete na oficiálních webových stránkách městské části Prahy 3.

Změn se však brzy dočkají i další části této žádané lokality. V plánu je vznik nové obchodní čtvrti v místě Nákladového nádraží. Zejména poslední roky ukázaly, že městská část má zájem pečovat o své parky a odpočinkové zóny, a to jak z hlediska přírodní hodnoty, tak z hlediska kvality vybavení a nabídky krátkodobé rekreace. I z tohoto důvodu už na konci roku 2015 vedení radnice rozhodlo o zpracování koncepce budoucího rozvoje parku Parukářka. Tato koncepce počítá s členěním parku do několika částí odlišného charakteru a využitelností pro různé cílové skupiny uživatelů. Jedná se např. o stinné partie s dominancí stromového patra, které fungují jako klidová část, přechodové partie jsou určeny pro kombinované využití, slunná místa jsou pak plochami pro různé aktivity. Jako u každého parku má i zde na kvalitu prostředí vliv stav vegetačních prvků. Obnova již byla městskou částí Praha 3 zahájena a probíhá po etapách. Obyvatelé Prahy 3 se tedy mohou těšit na ještě lepší zítřky. Nabídku nemovitostí v této lokalitě najdete na www.realcity.cz.

Věděli jste, že na území třetí městské části se nachází 44 veřejně přístupných hřišť s nejrůznějším vybavením? Chcete vědět, kam vyrazit s dětmi na skluzavku, prolézačku, pískoviště, tobogán, houpačku, nebo jak si zacvičit pod širým nebem?Pak si pořiďte novou publikaci „Dětská hřiště městské části Praha 3“, kterou vydala právě městská část. Zdarma ji seženete v informačním centru nebo stáhnete zde.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+