Praha 1: Nabízí jedinečné nemovitosti

23.05.2016 /

Všechny části Prahy mají své kouzlo. Její srdce – Praha 1 – je samozřejmě unikát. Protože je nejstarší a autentická, nabízí jedinečné nemovitosti s dávnými kořeny a geniem loci. Prolíná se v ní někdejší s dnešním. V tom tkví její specifikum, bohatý potenciál a zároveň úskalí, jak vědí všichni naši klienti – ať už na Praze 1 staví, vestavují, rekonstruují anebo hledají pro sebe zajímavé bydlení či příležitost pro investici.

Praha 1 není jednolitá. Liší se ulici od ulice. Středověké jádro města, Staré město, židovská čtvrť Josefov se charakterem liší od Hradčan, Malé Strany nebo od Nového Města. K Praze 1 patří například i část Holešovic nebo Vinohrad (budova Státní opery je také Praha 1). Samostatný příběh pak mají domy na obou březích Vltavy. Ceny nemovitostí na Praze 1 sahají k nejvyšším hranicím pražského cenového rozpětí, i když jsou i mezi nimi rozdíly. Je důležité mít pro jejich reálnost cit. Ano, jde o lokalitu. Kartami ale míchají i další aspekty nemovitosti. Všemi uznávaná možnost parkování, stav domu, výtah, patro nebo dostupnost. Dále je to světlost bytu, která je v historických domech někdy omezená. Cenu ovlivňují samozřejmě také výhledy z oken, které mohou být na Praze 1, jak víme, přímo famózní. Zajímavá je i blízkost ostrovů, zeleně a parků. A pak je tu i neuchopitelná, subtilní atmosféra té které ulice a konkrétního domu. A jdeme-li blíže k jádru, jde o dispozice bytu a vnitřní design. Jeho role i význam pro dosažení skvělého poměru „výkon/cena“ roste.

Záměrem naší společnosti LUXENT (se sídlem právě na Praze 1 a brzo v Pařížské ulici) je podpořit naše klienty i v tomto ohledu. Pracujeme pro majitele nemovitostí a developery v týmu s architekty a designovým studiem. Nabízíme své zkušenosti a chceme přispět k citlivému přetváření a nabízení původní architektury s respektem k bydlení v 21. století. Na Praze 1 je na nemovitostním trhu tedy rušno. Musí se vybírat a my podporujeme dobrou volbu. A když se vše podaří, naši klienti nabízejí i dostávají za odpovídající cenu kvalitní jedinečný originál.

Rezidence Všehrdova v neorenesančním malostranském domě z konce 19. stol. je takovým příkladem. Precizní práce developera a citlivá rekonstrukce pomáhají na světlo někdejší kráse tohoto původního měšťanského domu v harmonii s luxusem dnešního bydlení. LUXENT nabízí výhradně od vánoc 2015. V současnosti zbývají už jen 3 byty. Více informací na www.vsehrdova3.cz.

Ing. Šárka Tichá
realitní expert

LUXENT s.r.o.
Palackého 715/15
Praha 1 – Nové Město, 110 00
Tel.: +420 734 445 445
+420 731 300 400
info@luxent.cz
www.luxent.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+