Oživte kuchyňskou linku nejnovějšími trendy

23.05.2016 /

Když ale přijde řeč na kuchyň, je většina z nás ve svých volbách poněkud konzervativnější. U většiny z nás vyhrávají kachlíky a přes to vlak nejede. Je to škoda, protože výběr ze současných trendů je velmi rozmanitý a může vaši kuchyň povznést do výšin i za malý peníz. Tak co, troufnete si?

Plovoucí podlaha na zdi v kuchyni? Proč ne!

Posledních několik let se začalo hodně experimentovat. A tak se za kuchyňskou linkou začala objevovat i plovoucí podlaha. Troufli si zejména designéři a ukázali nám, že to vypadá dokonale a je to i funční řešení. Kuchyň dostane nádech luxusu, a to i v případě, že zvolíte lamino místo dřeva. Je třeba však dobře barevně sladit pracovní desku, abyste z té vaší kuchyně neudělali “guláš”. Logickou předností je snadná údržba. Jistý punc exkluzivity dodá vaší kuchyni i umělý kámen. Tady ovšem se snadnou údržbou příliš nepočítejte. Lahodí oku, ale praktické to úplně není.

Lino má zelenou

A další materiál, který se dostává do popředí zájmu, je i lino. Už to dávno není to, co jsme znali za starých dob. Vzorů je celá řada a má i řadu výhod (cena, funkčnost, snadná údržba, jednoduchá instalace…) A do kuchyně je jak dělané. A to nejen na zem! Dejte si jen pozor, aby se jednalo o typ vhodný do kuchyně, tedy pokud ho budete instalovat na zeď. Uplatnění najde např. v bytech určených k pronájmu při zachování příjemného a zajímavého interiéru. Stejného efektu docílíte i tapetou. Vzorů je nekonečně mnoho. Vybrat si můžete i 3D efekt. Ale pozor – každá role obsahuje specifikaci a tu si dobře prostudujte. Je nutné opět vzít tapetu s nejvyšší odolností vůči vlhkosti.

Lesk a zase lesk

Lesklé materiály jsou trendy i v tomto roce. Kuchyňské lince navíc velmi sluší. Není proto divu, že v moderních kuchyních našlo své místo především tvrzené sklo, a to v různých barvách. Nejde o novinku, je to už poměrně zavedená záležitost. Důvod, který vás může odradit, je vyšší pořizovací cena a strach z údržby. S cenou nehneme ani my, ale co se údržby týče, dnes už existují prostředky, díky kterým je tenhle problém takřka minulostí. Kromě skla uchvátil milovníky lesku matný a lesklý chrom. Ani jich se bát nemusíte. Finančně jsou ovšem také náročnější.

Zapojte fantazii

Máte-li rádi originalitu, využijte svých nápadů. Na stěnu za kuchyň lze dát prakticky cokoli, co je voděodolné a omyvatelné. A tak můžete vyzkoušet třeba plastové stropní desky, voděodolnou malbu, naimpregnovaný korek apod. Lidé s fantazií bez hranic dokážou vymyslet i daleko větší „úlet“ např. stěnu z plechovek, sklenic, zrcadel apod. Pokud se rozhodnete pro netypickou stěnu, vždy myslete na umístění těsnících lišt, aby vám nezatékala voda do spár a tam, kam nemá.
Tak co, už víte, jak bude vypadat vaše kuchyň snů?

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+