Praha 6: Co nového chystá?

22.06.2016 /

Praha 6 je stále jednou z nejlepších adres v Praze. Radnice si potenciál lokality uvědomuje velmi dobře a rozhodně neusíná na vařínech. Nedávno jsme informovali o tom, jak se v budoucnu promění známá oddychová zóna Ladronka. To ovšem není zdaleka všechno, co se zastupitelé chystají změnit. Vypadá to, že novou podobu získá i vstup do stanice Hradčanská.

Mediálním světem již proběhly první informace o plánech radnice zvelebit vstup do metra Hradčanská. Na co by se měli obyvatelé těšit? V budoucnu by zde měly být například stánky nebo nová dlažba. Přesný termín ještě nemůžeme uvést, neboť kdy k úpravám dojde, stejně jako kolik to všechno bude stát, není ještě zastupitelům úplně jasné. Konkrétní návrhy jsou teprve v přípravách.

Co se plánuje

Radnice chce I přesto už jsou první plány nastíněné. Radní chtějí předělat prostor u výstupu z metra a přechodu přes koleje naproti křižovatce ulic Dejvická, Bubenečská a Pod Kaštany. Pozemek je v současné době nevyužitý a nachází se zde pouze poničený trávník s vyšlapanými cestičkami. Místostarosta médiím potvrdil, že v plánu je celý prostor předláždit a v budoucnu zde zbudovat menší tržnici, která by zde fungovala na stálo. V plánu je ale rovněž i revitalizace místa, přibude zde nový stacionář – lavičky, koše. V Dejvicích se plánuje doplnění zeleně – konkrétně uličního stromořadí. Situace se má tak, že radní nyní řeší projekt jako takový. Praze 6 také nepatří všechny pozemky, které by se měly upravovat, a tak se řeší i toto. Zastupitelé se zatím domluvili se Správou železniční dopravní cesty na pronájmu části sousedící s nádražím. O tom, jak se všechno bude vyvíjet, vás pochopitelně budeme informovat.

Problém s parkováním vyřešen?

Hradčanská není ovšem jedinou záležitostí, která radní trápí. Dostatek parkovacích státní je problém, který se dotýká snad všech městských částí. Blýská se však evidentně na lepší časy. Jak to? Záchranou může být Letná. V garážích umístěných pod ní je totiž tisíc parkovacích míst, která se otevřou letos na podzim. Původně se měly otevřít již v červenci, ale dnes je už jasné, že se městu tento termín dodržet nepodaří. Dříve než na podzim do nich auta nevjedou. Budiž alespoň útěchou, že parkování bude řidičům nabídnuto za zvýhodněné ceny.

Dvě nová třípodlažní podzemní parkoviště by měly sloužit nejen rezidentům, ale i návštěvníkům. V parkovišti na Letné zaparkuje až osm set vozidel. Z toho zhruba dvě třetiny míst budou určeny rezidentům.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+