Praha-západ: Klid a příroda u vás doma

14.09.2016 /

Západní část Prahy patří odpradávna k nejvyhledávanějším lokalitám k bydlení. Důvod je jasný. Stačí jen pár kilometrů od Prahy a obklopí vás nespoutaná příroda okolí řeky Vltavy, Sázavy či Berounky, husté lesy a do daleka sahající louky. Když k tomu přičtete snadnou dostupnost do metropole, není nad čím váhat.

Jestli existuje nějaká lokalita, která je prakticky neustále v hledáčku nadšených investorů, je to jistě Praha-západ. Tomu samozřejmě odpovídají i ceny nabízených pozemků a rodinných domů, které jsou v aktuální nabídce. Za přírodu v blízkosti Prahy se holt platí. Dobrou zprávou je, že pozemků je poměrně dostatek, a tak stačí jen dobře vybrat a hlavně nepřebrat.

Nedá se ovšem říci, že pouze příroda je jediným lákadlem zmiňované lokality. V posledních letech se stala Praha-západ jednou z dynamicky se rozvíjejících okolních částí Prahy. V nabídce se objevila celá řada moderních developerských projektů, které se zaměřily na všechny věkové skupiny obyvatel. Výrazně se zlepšila infrastruktura mnohých příměstských částí a satelitních oblastí. A západní směr jen potvrzuje, že je a bude i nadále vyhledávanou adresou pro bydlení i investiční záměry. Pokud chcete své peníze investovat dobře, určitě si vybranou lokalitu předem prověřte. Zjistěte si, jak je to se zdejší dopravou i infrastrukturou. Jaké možnosti nabízí vybraná obec svým obyvatelům a jak se k modernizaci staví zastupitelé. To vše v budoucnu významně ovlivní lukrativitu dané lokality a návratnost vašich investic.

Sehnat se dají i byty

Díky developerským projektům nenarazíte pouze na nabídku pozemků a rodinných domů, ale na západ od Prahy seženete spolehlivě i byty. Určitě budou cenově dostupnější a jako startovací bydlení nemusí být nutně špatné, právě naopak. Mezi oblíbené lokality patří např. Jesenice, Zbraslav, ale také okolí řeky Berounky či Vltavy. Tady je třeba se dívat i na záplavové oblasti. Ani ne tak z důvodů hrozící živelní katastrofy, jako z důvodu pojistek, které mohou být v takových oblastech značně omezené, což se v budoucnu může stát klíčové při případném prodeji nemovitosti. Při výběru konkrétního projektu určitě porovnávejte jednotlivé parametry.

Pozemky na západ od Prahy jsou sice drahé, ale je jich dost. To se o všech lokalitách v okolí hlavního města říci nedá. Vybrat si můžete z aktuální nabídky na www.realcity.cz.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+