Bydlení, nové projekty: Výběr toho nejlepšího na jednom místě

23.03.2013 /

V uplynulých dnech proběhl poprvé na moderním výstavišti PVA v pražských Letňanech již 19. ročník specializované výstavy nových projektů bydlení s názvem Bydlení, nové projekty. Ta byla určena primárně pro každého, kdo se poohlíží po novém bydlení v Praze a Středočeském kraji.

Kromě nejvýznamnějších developerů a realitních kanceláří s pestrou nabídkou projektů a nemovitostí zde byla ke spatření i celá řada výrobců specifických produktů (obklady, dlažby, sanita, vířivky) a doplňků do interiéru i exteriéru. Výstavu vhodně doplnil rovněž ucelený přehled způsobů financování projektů vlastního bydlení (včetně dalších finančních služeb spjatých s nákupem nemovitosti, např. pojištění). Na jednom místě jsme tak měli jedinečnou možnost spatřit jakýsi průřez celého trhu, prohlédnout si a porovnat nabídku předních developerů či realitních kanceláří, vybrat zdi či obklady a rovnou si odnést například originální africkou sošku. Právě možnost si jednotlivé nabídky porovnat na jednom místě je největší výhodou návštěvy veletrhu oproti například vybírání nemovitosti na internetu. I letos se organizátorům podařilo oslovit známé společnosti na trhu ze všech segmentů, ale také rozšířit nomenklaturu veletrhu o nové položky, které souvisejí s pořízením a správou nového bydlení.

Velmi přínosné pro návštěvníky je spojení s výstavami FOR HABITAT, FOR GARDEN, FOR FURNITURE, FOR OFFICE a FOR GREENERY, díky čemuž vznikla unikátní prezentace všeho, co se nějakým způsobem dotýká stylu, kvality a úrovně bydlení. Z konkrétních vystavovatelů zmiňme např. Asociaci realitních kanceláří, developery YIT Stavo, Ekospol či Metrostav development, finanční instituce Modrá Pyramida a Wüstenrot, nebo realitní kanceláře Evropa realitní kancelář a Pražská správa nemovitostí. Letos poprvé se veletrhu bydlení účastnili kupříkladu také dodavatelé energií či firmy zajišťující úklidové práce.

Bydlení s aktuálními informacemi

Palec nahoru dáváme také za skvělou organizaci a výběr témat doprovodného programu. Posluchači se tak na přednáškách dozvěděli mimo jiné o trendech na rezidenčním trhu v letošním roce, o pravidlech týkajících se průkazů energetické náročnosti budov či o dotačním programu Nová zelená úsporám. Bez zajímavosti nebyla ani přednáška JUDr. Daniely Šustové z katastrálního úřadu pro hlavní město Prahu, která návštěvníky zasvětila do novinek týkajících se katastru nemovitostí po 1.1.2014.

Zájemci mohli dále navštívit také souhrnnou přednášku, v níž se Ing. arch. Jan Borůvka z Asociace realitních kanceláří ČR kromě již zmiňovaných „energetických štítků“ věnoval také cenové mapě ARK ČR a připravovanému zákonu o realitním podnikání. Nakonec nechyběl ani také blok věnovaný tématu nízkoenergetických budov. Z doprovodného programu si zkrátka každý vybral to své.

Na výstavu Bydlení, nové projekty vás pozval organizátor M.I.P. Group a.s. ve spolupráci s hlavním mediálním partnerem, společností Multimedia Solution s.r.o.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+