Realitní kancelář našla kupce bytu a chce 55 000 Kč, je to adekvátní?

15.05.2013 /

Navštívil jsem realitní kancelář a svěřil jsem ji do nabídky prodej svého bytu. I v dnešní době, kdy se údajně nepodává snadno, byla realitní kancelář úspěšná a našla mi kupce již za 1,8 mil. korun. Za svoji službu po mne chce zaplatit 55.000,-Kč. Není to trochu moc za měsíc práce?

V žádném případě. Realitní kancelář vás žádá o zaplacení provize za provedenou službu. Dokonce musím říci, že zřejmě za velmi dobře provedenou službu. V současné době prodat byt za měsíc není snadné. Podle všeho to vypadá, že jste si vybral mezi realitními kancelářemi velmi dobře. Výše provizí bývá obvykle sjednávána v rozmezí 3-7%, podle ceny nemovitosti. Z toho vyplývá, že vám účtuje provizi ve velmi přijatelné výši.

Štítky:

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+