Vyhněte se nepoctivým realitkám. Poradíme Vám jak

06.11.2017 /

V Česku je nejvíce realitních makléřů v přepočtu na obyvatele v EU

V České republice působí zhruba 2 500 realitních kanceláří a téměř 20 000 realitních makléřů, což je nejvíce ze všech zemí Evropské unie. Realitním zprostředkovatelem se u nás může stát prakticky kdokoliv. Stačí, když na živnostenský úřad ohlásí volnou živnost, zaplatí 1 000 Kč a doloží, že splňuje všeobecné podmínky, tedy bezúhonnost a plnou svéprávnost. I to je jeden z důvodů, proč se stále častěji zákazníci setkávají s různými triky a podvody ze strany realitních zprostředkovatelů a makléřů.

Triky realitek pro získání nemovitosti do nabídky

Konkurence na českém realitním trhu je obrovská. Stále častěji využívají makléři a realitní zprostředkovatelé různé nekalé praktiky a triky při prodeji nemovitostí. Nejčastěji se jedná o tzv. bezejmenné poptávky, které můžete nalézt ve své poštovní schránce nebo přišpendlené na nástěnce v bytovém domě. Tento inzerát Vás má přesvědčit o tom, že se jedná o poptávku soukromého kupce, který chce koupit Váš byt či dům. Realita je však jiná. Často se za ním skrývá realitní zprostředkovatel, který se Vás snaží touto formou přimět k prodeji nemovitosti. Dalším, velmi častým způsobem, jak získat nemovitost do nabídky je stanovení nereálné prodejní ceny. Každý majitel by chtěl svoji nemovitost prodat za co nejvyšší cenu a této skutečnosti nepoctiví zprostředkovatelé často zneužívají. Pod vidinou vysoké prodejní ceny se snaží majitele nemovitosti přimět k uzavření exkluzivní smlouvy, ve které jsou uvedené nejrůznější sankce a tučné pokuty. Řádná exkluzivní smlouva by přitom měla majiteli přinést hlavně komfort a nadstandardní realitní servis. Je také velkým závazkem pro realitního zprostředkovatele, který by měl dostát svým slibům, poskytnout majiteli co nejlepší servis a prodat jeho nemovitost za nejvyšší možnou reálnou cenu. Spousta realitních kanceláří také nabízí službu okamžitého výkupu nemovitostí za hotové. Často se s majitelem snaží pouze podepsat zprostředkovatelskou smlouvu na prodej jeho nemovitosti. V některých případech nemovitost opravdu vykoupí, ale za výrazně nižší cenu, než by majitel získal při běžném prodeji.

Férový realitní obchod pro každého

Vaši nemovitost nevykoupíme pod tržní cenou, nepůjčíme Vám peníze za nesmyslný úrok a nebudeme ji nabízet za nereálnou prodejní cenu. Zato Vám poskytneme profesionální služby s právní jistotou, zajistíme pro Vás úschovu kupní ceny u předního brněnského advokáta, a pokud to bude nutné, tak i průkaz energetické náročnosti budovy. Velkou výhodou je i skutečnost, že všichni makléři jsou u nás zaměstnaní na hlavní pracovní poměr, což zaručuje zcela jiný přístup ke klientům. Věnují se pouze činnosti v naší společnosti a to umožňuje jejich 100% nasazení.

Cenu, za kterou teď můžete prodat svůj byt nebo dům v Brně a okolí, Vám zdarma stanoví náš specialista na nábor nemovitostí k bydlení.

  • nastavíme správnou prodejní cenu
  • připravíme perfektní prezentaci
  • oslovíme klienty z vlastní databáze
  • inzerujeme na všech hlavních realitních serverech
  • zařídíme kupujícímu úvěr na bydlení
  • zajistíme bezpečnou úschovu kupní ceny u advokáta
  • postaráme se o převod vlastnictví i družstevního podílu
  • vyřídíme potřebné formuláře pro úřady a banky

Volejte zdarma 800 800 099, www.realspektrum.czVy chcete prodat. My víme komu!

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+