Masarykova čtvrť se opět otevírá novým obyvatelům

18.12.2017 /

Developerská společnost Trikaya má na svém kontě již několik úspěšných brněnských projektů. Na výstavbu nových domů v žádané Masarykově čtvrti museli ale zájemci čekat několik let. V listopadu byl v této lokalitě zahájen předprodej exkluzivního projektu Neumanka a pro velký zájem musel být po pár týdnech pozastaven. Zájem o bydlení byl extrémní a pořadníky na jednotlivé byty se plnily rychleji, než dokázali prodejci zpracovat. Čím je projekt v Masarykově čtvrti tak lákavý?

Čtyři nové bytové domy, pojmenované podle ulice, u které se nacházejí, jsou situovány na jižním svahu Masarykovy čtvrti. S výhledy na zalesněné pisárecké údolí. Jedinečná lokalita je charakteristická prvorepublikovou architekturou, dostupností do centra města i blízkou přírodou.

S Brnem dobře obeznámený architekt Tomáš Pilař věděl, na jak výjimečném místě se bude stavět. S architekty, kteří této lokalitě vdechli osobité kouzlo, má hodně společného. Spojuje je láska k účelnosti kombinovaná s pohodlím, smyslem pro krásu jednoduchosti a odpor k nabubřelým architektonickým gestům.

V duchu okolní prvorepublikové zástavby mají i nové rezidenční domy Neumanka ploché střechy a velká vertikální okna, která maximálně využívají situovanost na jižní svah a výhled do dálky. Některé střechy Neumanky jsou pokryté trávníkem a sloužit budou k relaxaci. To zase odpovídá jiné charakteristice Masarykovy čtvrti – byla totiž koncipována jako „zahradní město“ v duchu prvních snah o městské ekologické bydlení v symbióze s přírodou, jež k nám dorazily po první světové válce z Anglie a USA.

Neumanka nabízí možnost zabydlet se v této lokalitě pro celkem 47 nových domácností. Dostatečný komfort jim poskytnou nejen propracované dispozice jednotlivých bytů s praktickými zahrádkami či lodžiemi. Součástí projektu je také sdílená sauna s rezervačním systémem, kterou mohou obyvatelé Neumanky využívat.

Masarykova čtvrť je unikátní svojí dostupností, ale také poklidným charakterem a atmosférou. Současný nabízený projekt využívá jeden z posledních volných stavebních pozemků v této čtvrti. Bydlení v podobně exkluzivní lokalitě je proto nejenom vysoce komfortní, ale jedná se také o vhodnou dlouhodobou investici.

František Šudřich
Obchodní ředitel

TRIKAYA
IBC, Příkop 4
Brno 602 00
Česká republika
Tel.: 800 888 787
info@trikaya.cz
www.trikaya.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+