Trendy vánoce 2017. Co letos frčí a jak si vyzdobit příbytek?

15.12.2017 /

Sledujete trendy ve výzdobě a chcete si letošní Vánoce udělat podle nich? Poradíme vám, jakými barvami ozdobit domov a jaké dekorace letí i ve světě.

I když jsou právě obchody doslova obsypané nejrůznějšími vánočními dekoracemi, co je trendy, musíte vědět sami. Na trhu totiž dostanete nejen klasiku, ale i nejrůznější výstřelky. To ovšem nekopíruje trend Vánoc 2017, který se drží ve světě.

Pro daný rok jsou vždy trendy jen určité barvy

Jednou je to zlatá, jindy červená klasika. Co to má být letos? Barvou Vánoc pro rok 2017 je bílá a hned v těsném závěsu je i fialová. Výhodou bílé barvy je, že se dá kombinovat s kteroukoli další. Proto výběr doplňujících dekorací může být poměrně snadný. Doplnit ji můžete klidně odstíny pastelových barev. Pokud se pustíte do vánoční výzdoby vašeho obydlí a vůbec nezáleží na tom, jestli je to rodinný dům nebo malý byt, rozhodně by v něm měla převládat právě bílá barva.

Zkuste zelené tóny

Když nemáte fantazii, pomůžeme. Skvělou kombinací, která ladí se současnými vánočními trendy, jsou tóny zelené. Nejlepší variantou je pak mátová nebo pistáciová. Pokud vám dvě barvy nestačí a chcete to mít pestřejší, zvolte k nim třeba ledově modrou. Dokonalý výsledek bude zaručen. Vyjímat se budou na klasických koulích a baňkách. Doplní je úžasně i věnec s ledovým nádechem. Přidáte-li vánoční osvětlení v podobě světelných krápníků, budete překvapeni. In je ovšem volba LED diod s čistě bílým světlem. Žádné jiné barvy.

Ve jménu přírody

Pokud sledujete trendy pravidelně, jistě vám neuniklo, že s přírodou měly barevné puntíky a výrazné dekorace pramálo společného. Tento rok se slaví návrat k přírodě. Lidé se opět vrací ke starým dobrým tradicím. A to je jistě dobře. Na ty by se zapomínat rozhodně nemělo. Určitě tedy nešlápnete vedle, pokud při výzdobě budete používat přírodní materiály a vlastnoručně vyrobené ozdoby či dekorativní předměty. Vaše ději jistě uvítají, když jim při jejich výrobě budete asistovat a rodina tak bude, minimálně o svátcích, zase pohromadě. A dobrá zpráva? Ještě budete cool. Stejnou energii můžete vložit i do výroby dárků. Proč by teta nemohla dostat výtečnou doma dělanou marmeládu v originálním balení? Uvidíte, že i takovým dárkem uděláte spoustu radosti.

Co všechno si můžete doma vyrobit

Adventní věnec není nic složitého. Jak si s ním hravě poradit, najdete na našem webovém magazínu. Směle se ovšem můžete pustit i do výroby ozdob, světelných dekorací, cukroví, ale třeba i do výroby vlastního netradičního vánočního stromu. Používat k tomu můžete všechno, co vám na procházce cvrnkne o nos. Šišky, chvojí, větvičky, sušené květy, koření, ořechy, ale i listí, kamínky apod. Určitě nikoho neurazíte tím, že k tomu všemu přidáte i nějakou tu kupovanou drobnost, která výsledek ještě dotáhne k dokonalosti. Všechno potřebné najdete v obchodech s dekoracemi nebo v květinářství.

Fialové vánoce

Už v úvodu jsme zmínili, že další trendy barvou je fialová. I k té dobře ladí zelené odstíny. Volte raději ty světlejší než tmavší. Určitě si takové kombinace všimnete i v obchodech. Tam se to trendy hodně hemží. Dekoratéři vždy vymyslí něco, co ladí a voní novotou. Můžete se tedy inspirovat i tam, pokud nemáte moc fantazii. Mnohdy by vás ani nenapadlo, co všechno a jak se dá k výzdobě využít. Získáte tak přesnou představu, jak to bude vypadat i u vás doma. Návštěva určitě ocení vaši „vypůjčenou“ kreativitu.

Nemusíte se zbavovat zažitého

Ať už trendy milujete více či méně, nezapomínejte na osvědčené tradice, které u vás doma dělají teplo domova. To by byla škoda. Mnohdy stačí jen opravdu málo a o dokonalost je postaráno. Pokud budete pouze trendoví, může to mít za následek, že se rodina nebude stejně cítit tak uvolněně, jako obvykle.

To, že vám v reklamě někdo něco tvrdí, ještě neznamená, že se tím musíte řídit. Není ale na škodu, když jste v obraze a víte, co je právě populární. Vezměte si z toho jen to, co se vám líbí a doplňte to tím, co máte vyzkoušené, že funguje.

Milujete jinou vánoční barvu? Nevadí, používejte ozdoby, na které jste zvyklí, a pořiďte si k tomu pár těch, které jsou právě v kurzu. Můžete měnit třeba jen výzdobu vánočního stolu. Pokud ji dobře sladíte s interiérem, bude to dokonalé a budete spokojeni.

V každé době… platí, že nejvíce oblíbenými vánočními barvami jsou červená, zlatá, modrá a stříbrná. Pokud se vám aktuální trendy nelíbí, nic nezkazíte tím starým a osvědčeným.

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+