Dřevostavby 2018. Jaký bude doprovodný program?

01.02.2018 /

Příznivci kvalitního bydlení jistě vnímají jaro jako příležitost nahlédnout do nových trendů. Ucelený obrázek si udělají na vybraných veletrzích a výstavách, kterých je právě v tomto období velké množství. Jedním z podobných inspirativních veletrhů jsou i Dřevostavby 2018, které se uskuteční už 1. – 4. února v pražském Průmyslovém paláci.

Proč se vydat na veletrh?

V jednom okamžiku a na jednom místě získáte osobní kontakty na architekty, kvalitní stavební firmy, dodavatele dřeva ve všech podobách, dodavatele izolací, oken, dveří, podlah, schodů, dřevozpracujících strojů, softwaru a veškerého potřebného nářadí. Letošní mezinárodní veletrh DŘEVOSTAVBY 2018 bude o tom nejzajímavějším, co se u nás i ve světě v této oblasti děje. Nechat ujít byste si neměli ani doprovodný program, který přinese mnoho zajímavého. Uskuteční se v Auditoriu ve střední hale Průmyslového paláce.

Výběr zajímavostí z doprovodného programu

Stavby s vůní dřeva, tak se nazývá největší studentská soutěž zaměřená na dřevěné stavění v ČR. Uskuteční se hned první den veletrhu od 15:30 do 16:00 pod záštitou nadace Dřevo pro život. Představí se vítězné studentské práce soutěže Stavby s vůní dřeva 2017. Seznámíte se také s nadanými studenty a vítězi minulých ročníků.

Dalším zajímavým tipem jsou nové možnosti monitorování dřevěných konstrukcí. Proběhne zhruba o hodinu později tentýž den. Představí se novinky v oblasti monitoringu vlhkosti dřevěných konstrukcí v dřevostavbách a odborníci se s vámi podělí o zkušenosti s nasazením systému Moistureguard v pilotních instalacích u nás i jinde v Evropě. Ke zhlédnutí budou možnosti integrace systému v rámci chytré domácnosti i připravované změny a nové komponenty pro rok 2018. Představen bude i nový systém integrovaného monitoringu namáhání GLT prvků pomocí zabudovaných optických vláken.

Pátek ve znamení pasivních domů

Druhý den, v pátek od 11:30 – 14:00 se budete moci seznámit s příběhy pasivních domů. Zajímá vás, jaké jsou pasivní domy očima jejich majitelů, architektů, projektantů a stavebních firem? Přijďte si poslechnout příběhy lidí a jejich skutečných pasivních domů o tom, jaká byla jejich cesta při plánování bydlení, jak probíhala stavba a jak se jim nyní v jejich pasivních domech žije.

Financování dřevostaveb

Pokud o dřevostavbě uvažujete, pak by vám neměla uniknout ani přednáška od 14 hodin na téma financování dřevostaveb. Dostanete odpovědi nejen na to, jak dlouho trvá, než hypotéku získáte, ale také co všechno je potřeba doložit a kolik vás to bude ve výsledném součtu stát.

Ze sobotního programu

Zajímá vás, co je třeba zohlednit při výběru zhotovitele vaší nové dřevostavby? Asociace dodavatelů montovaných domů vám předloží ucelený návod a doporučení, na co se máte zaměřit při výběru zhotovitele svého nového domu.

V sobotu se v přednáškách rovněž dozvíte něco o energiích, a jak je dostat pod kontrolu, dostanete ucelené informace o akustice dřevostaveb a můžete se rovněž zúčastnit slavnostního vyhlášení výsledků soutěže Dřevostavba roku 2017.

Neděle ve znamení srubů a roubenek

V neděli se budou odborníci věnovat roubenkám a srubům. Pokud vás zajímá toto téma, určitě si nenechte ujít sérii přednášek na toto téma, které se budou zabývat nejen výstavbou, ale i energetickými parametry tohoto typu budov.

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+