Netradiční kurzy, které se vám mohou hodit!

25.07.2013 /

Naučit se kosit trávu nebo si postavit dům z hlíny? Dnes žádný problém. Zvládnete to podle speciálního kurzu. Zdá se vám to trochu přitažené za vlasy? Omyl! I na takových specialitách se dá dnes dobře přivydělat. Tyto kurzy jsou totiž hodně oblíbené a podle názorů absolventů i velmi užitečné.

Kurz kosení trávy

„Mám nepřístupný pomezemek a jinak, než kosou se posekat nedá,“ vysvětluje svou účast v kurzu kosení trávy Zbyněk H., manager nejmenované společnosti. Na první pohled úsměvný kurz může být velmi užitečný. Dalším důvodem, proč se lidé do kurzu hlásí, je např. zlepšení fyzických zdatností, někomu také vadí nepříjemný zvuk sekačky a má raději alternativy, jak se mu vyhnout. Ačkoli se může zdát, že vzít kosu do ruky je snadný úkol, podle podrobného rozpisu výuky kurzu je evidentní, že zdání klame. Celý den se zde učíte nejen jak kosu připravit k práci, ale i nejrůznější techniky sečení i držení těla a v neposlední řadě co s posečenou trávou. Kosu a brousek sebou! Více informací naleznete na http://os.nobilis.cz/.

Stavba domu z hlíny a slámy

Význam ekologie pro spoustu lidí narůstá a tak stoupá i oblíbenost staveb z hlíny. Takový domek si můžete bez problémů postavit vlatníma rukama. Jak na to, vás naučí v praktickém několika fázovém workshopu. Kromě dobrého pocitu z vlasní dobře vykonané práce se navíc přičiníte o úsporu životního prostředí. Tyto praktické workshopy se pořádají napříč celou Českou republikou a v jejich průběhu se sami budete podílet na stavbě domů ze slámy opatřených hliněnou omítkou. V jednotlivých kurzech se školitelé věnují různým aspektům celé stavby. V prvním workshopu se např. dozvíte, jak na hliněné omítky a stavby z hlíny dle receptu Toma Rijvena, ve druhém se podíváte na stavbu obvodové zdi kulatých domů ze slaměných balíků a ve třetím se budete věnovat samotné výrobě a nanášení hliněných omítek. I tohle pro mnohé moderně smíšlející jedince vypadá trochu jako sci-fi, ale podívejte se na internet, jak jsou hliněné domy oblíbené ve světě a jak dobře je lze designově vyšperkovat. Místo chýše tak může vzniknout úžasné designové a zároveň i funkční dílo. Více informací např. na www.slamenedomy.cz.

Barvy v interiéru

O důležitosti barev při vybavování interiéru už dnes nepochybuje asi nikdo. Většina lidí má však o této tématice stále spíše jen povrchní znalosti. Díky specializovanému kurzu porozumíte jednotlivým barvám i jejich odstínům a naučíte se je kombinovat. Proniknete do psychologie barev, dozvíte se, kam se jednotlivé barvy hodí a kam nikoli. Prozkoumáte dopad světla a připravíte si také návrh vašeho vysněného barevného konceptu. Více informací na http://www.upoint.cz/products/barvy-v-interieru1/.
Toliko malá ochutnávka netradičních, leč vysoce praktických kurzů. Pokud by vám to snad nestačilo, můžete se přihlásit například na workshop, kde vás naučí vše o půdě, seminář zaměřený na zařizování interiéru nebo třeba lekce o tom, jak v prostoru navodit kýženou atmosféru. Fantazii se meze nekladou!
Další zajímavé vychytávky najdete na našem facebooku: www.facebook.com/vychytavkyprovasdomov.
Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+