Osvěžte zahradu designovým ohništěm!

02.09.2013 /

Milujete ohniště, ale z nějakého důvodu si na své zahradě nemůžete nebo nechcete zřizovat to klasické? Nevadí, na trhu jsou totiž k dostání různé druhy přenosných ohnišť, ať už jde o přenosné krby, tradiční velké kamenné či zděné krby, mísy na oheň nebo různé nádoby, které funkčně i esteticky klasická „táboráková ohniště“ mnohdy i převyšují. Ale pozor, i ono „obyčejné“ ohniště může být stylové!

Příjemnou atmosféru posezení u ohně nahradí jen máloco, nejde přitom jen o pocitovou stránku, ohniště může být také skvělým designovým doplňkem a oheň originálním zdrojem osvětlení. Designová ohniště – ať už umělá nebo ona klasická – jsou nejčastěji z kovu, kamene či skla. Výhod přenosných designových ohnišť je hned několik: lze je umístit kamkoli, třeba i na dřevěnou terasu, nenechává za sebou spáleniště a podle odborníků jsou také bezpečnější.

Kupujeme přenosné ohniště

Při výběru přenosného ohniště rozhodně nedoporučujeme sahat po nejlevnějším modelu ve výprodeji vašeho supermarketu. Před koupí si o vybraném modelu vždy zjistěte co nejvíce informací, abyste si mohli být jisti jeho kvalitou i bezpečností. Přenosné ohniště by mělo být stabilní, aby se nepřevrhlo, mělo by odolat i velmi vysokým teplotám, mělo by mít tepelný štít, který izoluje nádobu s ohněm od okolního prostředí (aby nezačala hořet například dřevěná podlaha pod ohništěm) a mělo by být vyrobeno ze zdravotně nezávadného materiálu. Z levnějších produktů se například často sloupává a spaluje barva, následné zplodiny pak mohou být karcinogenní. Ceny kvalitních přenosných ohnišť se pohybují od několika tisíc korun a jsou v podstatě hned připraveny k použití.

Na vzhledu ohniště záleží!

Snad nikdo nemá rád ošklivé věci a tak se výrobci přenosných ohnišť, krbů i nádob předhánějí ve snaze přijít s co nejlíbivějším designem. Trendem je přitom univerzální design, který se hodí k většině typů exteriéru, na trhu je však tolik modelů, že si vybere v podstatě každý. Většina zahradních ohnišť se vyrábí z oceli a dalších kovových materiálů, k mání jsou však také produkty z betonových monolitických prefabrikátů, skla či kamene. Tady záleží především na osobním vkusu a kombinovatelnosti daného ohniště s designem zahrady.

Palivem v zahradních ohništích je klasicky dřevo nebo dřevěné uhlí (můžete v něm spálit také část zahradního odpadu), popel je pak skvělým materiálem pro hnojení. V některých druzích designových ohnišť a krbů se využívá speciální palivo, které negeneruje kouř ani zápach, takové lze s úspěchem použít rovněž v interiéru.

Ale víte co? Přesvědčte se sami, jak skvěle mohou designová ohniště doplnit obraz zahrady. V naší galerii na vás čeká řada fotografií, které vás přesvědčí!

A co vy? Máte na své zahradě designové ohniště nebo krb, kterým byste se rádi pochlubili? Učiňte tak třeba na naší Facebookové stránce

A pokud právě hledáte nemovitost na bydlení či investici, podívejte na po něm na realitním serveru Realcity.cz!

Zdroj foto: api.ning.com, digsdigs.com, everythingsimple.com, digthisdesign.net, fromtoyou.com, mymodernmet.com, homeblogdesign.com

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+