Výhledy Benešov: Krásné bydlení v okolí Prahy za bezkonkurenční ceny

13.11.2018 /

Rekordně vysoké ceny nemovitostí začínají stále více Čechů od koupě bytů v Praze odrazovat, zájem roste o bydlení u hlavního města, které nabízí mnoho výhod.

Dům za cenu bytu

Stále více lidí se stěhuje za Prahu, kde se ceny nemovitostí pohybují někdy i v poloviční výši ve srovnání s hlavním městem. „Největším benefitem bydlení za Prahou je bezesporu cena, nové řadové domy 5+ kk nabízíme již od 37 tisíc za metr čtvereční, dopravní dostupnost je přitom jen půl hodina od Prahy,“ říká Ferdinand Kutner, jednatel společnosti REDOT, která nyní nabízí ke koupi rodinné domy v komorním projektu Výhledy Benešovsko (více informací zde www.radovky.com). „Investice do bydlení se zdá v dnešní době nedosažitelná, stačí ale se podívat kousek za Prahu a podmínky se diametrálně liší.“ doplňuje Kutner.

Relaxace v přírodě a na dohled velkoměsto

Nizkoenergetické domy ve výjimečně klidné lokalitě u okraje Týnce nad Sázavou a na dohled Benešova nadchnou skvělou dispozicí i volným výhledem do zástavbou nenarušené části Posázavska. Tento kraj plný přírodních krás, historických zajímavostí i tajuplných legend nabízí i nepřeberné množství pestrých volnočasových aktivit, můžete vyrazit za nevšedními zážitky, dobrodružstvím i dobrou zábavou, když například sednete do lodi a necháte se unášet vlnami Zlaté řeky, jak Sázavu kdysi přejmenovali trampové.

Vybavení domu

Dům je stavěn v nadstandardní kvalitě, s důrazem na detail a s použitím kvalitních materiálů i systémových prvků zařizovacích předmětů a vyniká svou energetickou efektivností. Standardní výbavou je podlahové horkovodní vytápění – absolutně bezradiátorový systém: topné rohože se samostatnou regulací jednotlivých pokojů. „Domy vynikají velmi dobrým odhlučněním a cena je opravdu kompletní – za dokončený dům, jedno parkovací stání, vlastní pozemek, terénní úpravy i komíny,“ objasňuje Ferdinand Kutner.

V Praze i přes 100 tisíc za metr čtvereční

Byty v porovnání s rokem 2017 zdražovaly ve všech krajích České republiky. Vůbec nejrychleji rostou ceny v Jihočeském a Středočeském kraji. Nejvyšší růst cen zaznamenává Praha, kde za metr čtvereční můžete zaplatit i přes 90 tisíc, kde je stabilní tempo růstu cen u cihlových bytů a naopak zpomalení u panelových bytů. Nové projekty již atakují ceny přes 100 tisíc Kč/m². V poslední době se také zvýšil zájem cizinců o koupi bytů v novostavbách. Průměrná nabídková cena nových pražských bytů uváděná v cenících developerů se meziročně zvýšila cca o 20 procent na 91 537 korun za metr čtvereční. Ceny starších bytů jsou zhruba o 10 tisíc korun nižší než u novostaveb.

www.radovky.com

www.redot.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+