Trendy pro podzim a zimu 2018. Inspirujte se a oživte svůj domov!

25.11.2018 /

Sledujete aktuální trendy v bydlení? Společnost Hornbach představila ty zásadní pro podzim a zimu 2018. Nechte se inspirovat nápady šikovných designérů.

„Aktuality ze světa bydlení můžeme přinášet díky aktivnímu výzkumu současných světových trendů v oblasti bytového vybavení, moderního zboží a vybavení pro zahradu. Naši odborníci na bytové zařízení a barevné koncepty ve spolupráci s renomovanými návrháři tak vytváří komplexní řešení pro interiérový design, který lze realizovat s naprostou lehkostí,“ vysvětluje Tadeáš Tenkl.

Warm & cozy

Prvním z trendů je Warm & Cozy. Jde o velice svěží, neustále se měnící mix materiálů, barev a vzorů. Skvělá volba pro všechny kreativce se smyslem pro individualitu. Z trendu je patrné ovlivnění typickými prvky folklóru. Ty se promítají ve vzorech a barvách. Hlavní důraz je přitom kladen na detaily, originalitu i jednotlivé předměty. Základním pravidlem je také vzdušný prostor. Nápadům se zkrátka meze nekladou!

„V takovém interiéru je dovoleno vše, co povede k pohodlí. Bydlení ve stylu Warm & Cozy je inspirováno dánským trendem Hygge. Interiér vyjadřuje pocit teplého a útulného domova, jehož uspořádání působí nenuceně a přívětivě,“ říká odborník. Nezapomeňte ani na dekorování polštáři, kožešinami nebo na koberec. Ten můžete dát klidně i na stěnu. Pro lepší a hřejivější pocit místnosti doplňte květinami a lampami s teplým světlem. Přírodní materiály mají rozhodně zelenou. Zkusit můžete lýko nebo len. Pokud hledáte vhodné barvy, sáhněte po zemitých pískových tónech nebo po tmavě petrolejové.

Chic & modern

Styl Chic & Modern představuje jemné barvy a květinové vzory. Vyzařuje klid a přívětivost. Je vhodný pro všechny, kdo mají rádi atmosféru důvěry a harmonie. Právě harmonickou atmosféru vytvoří v interiéru světlé pastelové tóny, květinové vzory a prvky venkovských stavení. Předměty i vzory nesou oblé tvary. Skvělým doplňkem jsou pak měkké materiály.

Cool & creative

Cool & Creative prezentuje zejména betonový vzhled, rovné linie a modrá barva. Působí sebevědomým dojmem a vyváženým stylem. Je ideální pro ty, kdo mají rádi kvalitní věci a vybírají si to nejlepší. Celý koncept klade důraz na rovnováhu. To se odráží i v barvách a ve vyváženosti mezi chladnými a teplými barevnými odstíny. Ani tomuto interiéru nechybí originalita. Jde o nástupce industriálního stylu. „S kombinací textilu, dřeva a kreativity se i při tak velkém množství chladu budete cítit opravdu útulně. Interiér doplňují velké polštáře, silné přikrývky a dřevěné obklady, které šplhají nahoru po stěnách,“ charakterizuje styl odborník.

Shimmer & shine

Jak název napovídá, pro tento styl je charakteristická hra s leskem. Je nápadný a pompézní, ale přitom si zachovává svou harmonii. Jeho koncept se zakládá na kontrastech. Snoubí se v něm decentnost s bohatostí, tvrdost s jemností, mat s leskem a starý i nový styl. Barevná paleta se pohybuje v přírodních taupé, šedých a krémových odstínech.

Tak co, který styl si zvolíte pro váš domov?

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+