Kuchyňské trendy roku 2019. Funkční nebo pouze pěkné?

10.12.2018 /

Rok 2018 se pomalu blíží ke konci a to znamená (nejen) pro bytové designéry bilancování a odhady, jaké trendy se příští rok ujmou prvenství. Svěží vítr se dotkne i kuchyní, slibuje nám více barev, méně uzavřených prostor a úžasné materiály. Inspirujte se, jak si zařídit kuchyň v roce 2019.

Konec celobílým kuchyním

Aby bílá bílou byla…. tak přesně to už v roce 2019 řešit nemusíte, jelikož celobílé kuchyně z trendy seznamů úplně zmizí. Bílou nahradí tmavší barvy jako třeba tóny šedé, černé nebo námořnické modré. V designových kuchyňských centrech se tak usídlí kuchyně s dramatickým podtónem, které bude zjemňovat například olivově zelená nebo žlutá. Designéři tvrdí, že kuchyň jako srdce domova by měla být barevná, hravá a veselá.

Černá se zlatými prvky

Když se řekne černá kuchyně doplněná o zlaté komponenty, nejspíš si pomyslíte, že je to krásné, elegantní, ale naprosto nepraktické a neútulné. Designéři to vidí jinak. Černá matná kuchyně s černým dřezem, v níž září zlaté úchytky a zlatá dřezová baterie je podle nich teď nejvíce in. Otázkou zůstává, zda se v takové kuchyni vůbec vaří.

Beton, teraco a masivní dřevo

Teracová dlažba, která se prosadila především v 50. a 60. let zažije velký návrat a spolu s betonem ji uvidíte zejména na pracovních deskách. Masivní dřevo nevyjde z módy snad nikdy, takže i to by se v moderní kuchyni mělo objevit, ať už na pracovní ploše, na poličkách nebo třeba na barových židlích. Spousta lidí řeší menší kuchyň právě židlemi na bar. Podle trendů by měly být židle na bar masivní, jednoduché a zajímavě tvarované.

Otevřené poličky

Horní skříňky mizí a střídají je otevřené police, to už víme dlouho. Tentokrát už je to ale vážné a designéři vybízí, aby lidé dali přednost dřevěným závěsným poličkám nebo masivním policím s černou kovovou konstrukcí, a dali tak všechno své náčiní na odiv. Asi si umíte představit, jak by tento hit reálně vypadal v maličkých kuchyních. Nehledě na tu spoustu prachu…

Mat nebo Pat? Mat!

Kuchyně v lesku se v dalším roce stanou úplným tabu. Lesklé povrchy sice prostor opticky zvětšují, tím jsou však jejich přednosti vyčerpané. Pokud tedy sníte o nové kuchyni a váš sen se brzy stane skutečností, volte matný povrch.

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+