NA DOUBKOVÉ 2: VÁŠ NOVÝ DOMOV

04.01.2019 /

Hledáte moderní bydlení v centru Prahy s nádechem historie? Přesně tyto vaše představy splňuje projekt Na Doubkové 2, jehož hlavní dominantou je nádherná rekonstruovaná secesní vila. Proč si vybrat domov právě tady?

Unikátní bydlení v nejvyšším standardu v srdci Prahy

Rekonstrukce vily s přilehlou zahradou probíhala v duchu nejvyšších stavebních a restaurátorských standardů. A to se rozhodně podařilo.„Naším záměrem bylo vytvoření unikátního bydlení pro náročného klienta v srdci Smíchova ve velmi žádané lokalitě vilových domů s krásným výhledem na Prahu a zároveň do okolní zeleně,” vysvětluje Ondrej Spodniak, jehož společnost Premiot Group má realizaci celého projektu na starosti.

Výjimečný projekt- výjimečná lokalita

Jak bylo řečeno, Projekt leží v jedné z nejvyhledávanějších čtvrtí v Praze. Nachází se v bezprostřední blízkosti Santošské zahrady, která je chráněna jako kulturní památka CR, a revitalizovaného parku Na Skalce. I ten sám o sobě má velmi bohatou historii. Právě zde totiž rytíř Eduard Doubek vystavěl park, který roku 1889 daroval smíchovské obci. Ta pověřila architekta Františka Thomayera, aby park ještě více zvelebil, což se také v letech 1891−1894 stalo. Tuto výslednou neoklasicistní parkovou podobu parku, jehož dominantním prvkem je jezírko a altánek, můžete obdivovat i dnes. Park je nádherně terénně vymodelován a nabízí pestrou škálu dřevin.

Citlivá rekonstrukce respektovala původní fasádní prvky

Všechny původní fasádní prvky byly na vile zachovány. Zábradlí, okenní výplně i vstupní dveře jsou věrnými replikami původních secesních originálů s maximálním zaměřením na detail.

Veškeré práce na rekonstrukci byly prováděny pod drobnohledem investora zkušenými odborníky ve stavitelství a restaurátorství. Díky použití izolace a systému plošného temperování bylo docíleno vynikající tepelné a akustické pohody v každém bytě. Statické úpravy uvnitř dispozice byly prováděny samozřejmě pod dohledem statika.

Moderní technologie a úspora energií

Střecha objektu je dobře tepelně izolovaná a opatřena klasickou (původní) střešní krytinou typu „bobrovka“. Každý z bytů je klimatizován s pomocí inteligentních technologií, které umožní šetřit energii a komfortně řídit provoz. Klimatizační jednotky jsou umístěny v prostoru garáže, aby nenarušovaly akustickou a vizuální dokonalost bydlení ve vile.

Parkování je samozřejmostí

Vytápění, klimatizace, osvětlení i rolety se dají ovládat pomocí chytrého telefonu, i když nejste zrovna doma. Výtah vás komfortně dopraví i do nejvyšších pater. Doplňkem stavby je částečně v terénu zapuštěná dostavba garáže, která bydlení svými 6 parkovacími místy posunuje do moderní doby.

Součástí dostavby je navržená zelená střecha, která tvoří parkovou úpravu hlavního vstupu do objektu. Terénní úpravy na zahradě jsou vytvořeny s maximální pokorou ve vztahu k okolí i budově samotné. Nový plot i vstupní brána na pozemek vily jsou postaveny v souladu s původním pojetím.

Zajímavá historie budovy

Secesní vila byla postavena v letech 1912−1913 pro továrníka Karla Paška. Navrhl a postavil ji pro něj architekt Miroslav Wágner, představitel pozdního historismu, secese a moderny. Karel Pašek byl významnou osobností Smíchova. Vedl zde továrnu na čerpadla, pumpy a větrné motory. Historie jeho rodu sahá až do 17. století, kdy se rodina věnovala ještě sklářskému řemeslu. Ke stávajícím budovám dal přistavět haly pro montážní provoz od stavitele Pudlače. V sousedství Paškovy vily žily hned dvě slavné osobnosti – literární kritik, novinář a spisovatel F. X. Šalda, a potom poněkud mystický dekadentní spisovatel a vyznavač okultismu Emanuel z Lešehradu, který vytvořil sbírku literárních a historických dokumentů, jež obsahovala vzácné rukopisy, korespondenci, fotografie a osobní
předměty.

Hledáte-li výjimečné bydlení, disponující maximálním komfortem i skvělou dostupností do centra metropole, je projekt Na Doubkové tou správnou volbou. Podobných míst v Praze v současné nabídce nemovitostí mnoho nenajdete.

Pokud Vás projekt zaujal, neváhejte nás kontaktovat.

+420 605 016 068
info@nadoubkove.cz
www.premiot.cz

www.nadoubkove.cz

 

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+