Prodej bez realitky – kde je pravda?

16.01.2019 /

Chystáte se prodat svoji nemovitost? Prodej nemovitosti může být ošemetnou záležitostí hlavně, pokud s ním nemáte žádné zkušenosti. Nabízejí se vám dvě základní varianty – prodat nemovitost s pomocí realitní kanceláře nebo bez její pomoci. V čem tedy spočívají výhody a nevýhody?

Finance – opravdu ušetříte?

Mnoho majitelů nemovitostí se domnívají, že prodejem, který zorganizují sami, ušetří. Je to však opravdu pravda? V první řadě byste si při prodeji nemovitosti měli uvědomit, že jde o administrativně náročnou činnost. Nejen, že musíte nemovitost k prodeji připravit a stanovit tu správnou cenu, ale také zaujmout kupující.

Potenciální kupce si musíte z hlediska financí a bonity vždy prověřit a vyřešit veškeré smlouvy a splnit odpovídající právní náležitosti. Každý zmíněný krok vás bude stát nejen spoustu zjišťování a energie, ale i peníze. Kvalitní realitní kancelář si veškeré starosti s prodejem domu či bytu vezme na sebe a vyřeší za vás úplně všech. Ano, je nutné počítat s úhradou provize, ovšem v konečném důsledku, po zvážení veškerých časových i finančních nákladů, zjistíte, že při zvolení prodeje nemovitosti za pomoci profesionálu, ušetříte.

Zkušenosti a know-how – atributy k nezaplacení

Možná máte přehled o tom, jak trh realit funguje. Nikdy však nebudete mít takové znalosti, a tak aktuální, jako odborník z realitní kanceláře. Realitní makléři mají k dispozici neuvěřitelné množství dat a za sebou celý tým profesionálů, který jim poskytne potřebné rady. Dále také realitní makléři disponují dlouholetými zkušenostmi s prodejem, realizací prohlídek a prezentací nemovitostí, odhadem cen nemovitosti, prodejním postupem, komunikací se zájemci a vyřeší za vás i veškeré legislativní náležitosti.

Prodej nemovitosti na vlastní pěst se vám tedy může jevit jako lepší způsob, ovšem po detailnějším promýšlení a zvážení veškerých faktorů, vám bude jistě jasné, že mnohem rozumnější je svěřit se do rukou profesionálů.

Štítky:

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+