Co o vás prozradí zařízení interiéru?

04.02.2019 /

Psychologové mají jasno. Interiér o nás prozradí mnohé. Nevěříte? Jak vypadá pokoj introverta? Kdo si rád hraje a kdo uvízl ve svých zavedených pravidlech?

Jak bydlí introvert?

Lidé považovaní za introvertní mají podle psychologů rádi jednoduché tvary. Jsou praktičtí a volí neutrální barvy. Pokud jste si zvolili minimalistický styl, ukazuje to o vás fakt, že si chcete od lidí udržet jistý odstup a jdete rádi k věci.

Že jste single, o vás prozradí designové věci

Lidé svobodní, bez závazků, extrovertní a propagující single styl života mívají interiér plný designových věcí či uměleckých děl. Mnohem markantnější je to u single mužů. Ti rádi vystavují své symboly statusu a sází na eleganci, modernu i inovativnost. LED osvětlení v moderním interiéru je skoro samozřejmostí.

Kreativní lidé bývají bordeláři!

Není žádnou novinkou, že lidé oplývající kreativním duchem pořádek příliš neřeší. Hledají vlastní cestu životem, neradi kopírují. A rozhodně to není nic závažného, neboť i mnohé vědecké studie prokázaly, že pořádek se ve společnosti příliš přeceňuje. Nejlepší je cesta někde uprostřed.

Máte rádi starožitnosti?

Klasický a rustikální styl v interiéru znamená, že zde žijí svědomití lidé, kteří mívají život dobře naplánovaný, a to do posledního detailu. Neumí se příliš vyrovnat se změnami v životě. Proto se jím obklopují. Nábytek často zdědili po svých předcích a má tedy i jistou hodnotu.

Barvy

Stejně jako vybavenost interiéru svou roli hrají i barvy. I ty o vás prozradí mnohé. Zvolený odstín nábytku stejně jako barvy na stěnách ukazují podle psychologů naše životní priority. Optimisté milující komunikaci, volí teplé žlutavé tóny. Když v místnosti převládá zelená a modrá, obyvatel tohoto prostoru klade důraz na odpočinek a oddych. Hnědá zase představuje stabilitu a harmonii. Víte, že výběr barev často dědíme po svých rodičích?

Štítky:

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+