Fototapeta strom: Stylové bydlení v přírodním duchu

23.05.2019 /

Strom představuje symbol života. Příroda je mocnou čarodějkou a najdeme v ní spousty krásných stromů, na něž se nám nabízejí doslova kouzelné pohledy. Pokud i vy uvažujete o oživení jakékoli místnosti v bytě, pak vsaďte právě na fototapetu stromu. Že netušíte, jaké alternativy se vám nabízejí? Pak jste na správné adrese. My se totiž v následujících řádcích zaměříme právě na fototapety stromu, respektive na alternativy, jež se nabízejí. Je jich skutečně hodně. Stačí si jen vzít druhy stromů, které v přírodě najdeme. Jen velmi složitě bychom je spočítali i na prstech obou rukou. Jaké fototapety stromu jsou tedy stylové a stojí za to s nimi počítat?

Bříza ve spoustě stylových variací

Začít v našem malém výčtu fototapet stromů můžeme právě břízou. Tento za každých okolností elegantní strom vypadá skvostně z mnoha úhlů pohledu. Černobílé variace kůry břízy se dokonale hodí do jakéhokoli prostředí. Černá a bílá představují univerzální barvy, kterými nijak nerozhodíte koncept místnost. Břízu je možné volit na fototapetě v různých provedeních. Klasiku představují především březové háje. Dlouhé aleje bříz v kombinaci s modrou oblohou a všudypřítomným sluníčkem vypadají kouzelně. A co třeba takové březové háje v zimě. Tento obrázek nám v podstatě ukazuje krásu a čistotu lesa v kombinaci se sněhovou pokrývkou. Bílá barva hraje v takovéto scenérii hlavní roli a skvěle ji doplňuje ona černá, která je součástí kůry stromu a také větví. Moc zajímavý je také pohled na typické lístky. Ty mohou být jak sytě zelené, tak třeba také se žlutými okraji. Vyznačují se tradičním srdčitým tvarem, který vypadá moc hezky.

Starý strom jako symbol věčného života

Pohled na statné velikány je vždy plný emocí. Pokud znázorňuje fototapeta starý strom, nejspíše nám vždy navodí pocity spojené se stářím a vyšším věkem. Proč také ne? Takovéto fototapety mohutných stromů v lidech vzbudí emoce týkající se nejenom dlouhověkosti, ale i společenských vztahů. Spousta velkých stromů může v někom vzbuzovat pocit dlouhověkého přátelství lidí. Když se navíc podíváte i třeba na dřevo, zjistíte, že stáří stromu jednoznačně ukazují letorosty, jež se v pravidelných tvarech kupí a ukazují celkové staří stromu. Opravdu staré stromy jsou prakticky nezkrotné a dokázaly už přežít mnohá úskalí a příkoří. Stejně tak bychom měli být nezdolní i my. Pohled na takovouto fototapetu nám dá onu odvahu a inspiraci.

Tmavší smrkové porosty

Chcete-li vsadit spíše na poněkud tmavší variace, pak se vyplatí fototapeta strom, která znázorňuje smrkový les. Smrky jsou stromy vyznačující se především jehličím, jež je přesně uspořádáno na větvích. Detail takovýchto jehliček vypadá náramně třeba v kombinaci s kapající vodou. Tradičně se ale zachycují smrky především jako součást většího lesa, a to v zimním období. Vytváří se tak elegantní kontrast zeleného jehličí, hnědých kmenů smrků a samozřejmě čistého přírodního bílého sněhu. Při pohledu na takovouto zasněženou scenérii je člověk rád, že se aktuálně nachází přímo doma v teple u kamen. Smrky ale vypadají moc hezky při zachycení v některém z letních měsíců. Slunce prosvětlující smrčí a také zbytek třeba i smíšeného lesa.

Pro nás exotický bambus

Myslíte si, že je fototapeta na zeď strom v oněch zmiňovaných provedeních nudná? Pak vsaďte na některou z neotřelých cizokrajných dřevin. Výbornou volbou je například bambus. Ten je možné na fototapetách spatřit v mnohých podobách. Hodně zajímavé jsou třeba pohledy do bambusových hájů, jež se vyznačují různě zelenými odstíny. Krása takovýchto fototapet spočívá právě v tom, že tradiční sytě zelená postupně přechází třeba ve žlutou přes nejrůznější fosforové a jiné odstíny. Hezká jsou ale také černobílá zachycení bambusu, která dokážou také nabídnout stupně bílé či černé barvy. Hra se stíny je u takovýchto scenérií naprosto úžasná. Zapomenout nelze ani na výrobky z bambusu. Hezky vypadají třeba jen takové bambusové rohože. Detailní záběr na ně je typický především jejich pravidelnou strukturou.

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+