Proč je dobré si spořit?

02.07.2019 /

Patříte mezi ty, kterým připadá odkládání financí zbytečné? Pokud nevíte, na co by se vám to hodilo, čtěte dál. Vězte, že přijdou chvíle, kdy finanční jistotu pro sebe i pro své blízké oceníte.

Na své sny

Máte své sny a cíle, které neustále odkládáte kvůli finanční stránce a obavě z nedostatku peněz? Určitě se takové sny najdou a ve vás to možná vyvolává frustraci, protože vám přijdou tak vzdálené. I proto je dobré mít svůj spořící účet, se kterým máte své sny na dosah a postupně si je můžete plnit.

Na vlastní bydlení

Není nic lepšího, než pocit jistoty při řešení bydlení nebo rekonstrukce, kterou získáte s naspořenými penězi. Budete si tak moct dopřát lepší vybavení, snadno zaplatíte za montáž a řemeslníky a nebudete se bát dalších výdajů nad limit, který jste si na to stanovili.

Pro své děti

Když už nevíte, proč by spoření bylo vhodné pro vás, myslete i na ostatní. Ať už máte děti nebo je plánujete, je dobré myslet dopředu na finanční jistotu i pro ně. Takové úspory se vám pak budou hodit na dětskou výbavu, ale i peníze na školné.

Tip! Chcete si založit spořicí účet ještě dnes? Sjednejte si ho online přes internet, u MONETA Money Bank není třeba, abyste u banky měli již běžný účet a sjednání trvá pár minut.

Na náhlé výdaje

Nikdy nevíte, co vás zrovna potká. Můžou přijít zcela nečekané výdaje, které nebudete moct ovlivnit. Můžete přijít o práci nebo dlouhodobě onemocnět, a pak je potřeba mít dostatečně naspořeno, abyste se o sebe a o svou rodinu postarali – třeba i na několik měsíců.

Na penzi

I když máte založené penzijní spoření a těšíte se nyní dobrému platu, je dobré myslet i na další zdroj peněz do budoucna. Nedovolte, aby vám nižší příjem v důchodu neumožnil žít svůj životní standard i ve stáří. Čím dřív začnete na důchod šetřit, tím méně starostí budete v budoucnu řešit. Začněte hned, nejlépe s první výplatou.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+