For Arch 2019. 30. ročník přinese spoustu novinek

13.09.2019 /

S příchodem nového školního roku přišel čas i pro podzimní veletrhy zaměřené na stavbu a bydlení. Jedním z těch nejzásadnějších je FOR ARCH, stavební veletrh, který letos oslaví svůj jubilejní 30. ročník. Opět se bude konat v PVA EXPO PRAHA v Letňanech, a to ve dnech 17. – 21. září. Návštěvníkům představí mnoho novinek i trendů napříč odvětvími ve stavebnictví. Hlavním tématem bude letos úspora energií, modernizace vytápění, sofistikované systémy odvětrávání, krby i designová topná tělesa a další zajímavosti.

Užitečné nástroje a kalkulátory

Veletrh FOR ARCH bude i letos plný inspirace pro návštěvníky, kteří se zajímají o stavbu nového domu i modernizace všeho druhu. Kromě jiného budete moci objevovat i nové zajímavé on-line nástroje a kalkulátory, díky kterým si je možné porovnat ceny energií i nákladů na vytápění různými způsoby a různými zdroji energií, stejně jako například nový projekt Výměny kotlů, který reaguje na zpřísnění limitů pro provoz kotlů na pevná paliva. To samozřejmě není všechno.

Modernizace vytápění má zelenou

Jak bylo naznačeno v úvodu, modernizace vytápění je velké téma, kterým se lidé i odborná veřejnost poslední roky zaobírají. A není divu. Rodinné domy postavené v minulém století, i starší, s velkou spotřebou tepla jsou pro modernizaci vytápění s využitím tepelných čerpadel přímo ideální. Čím větší potřeba tepla na vytápění je, tím je i lepší poměr mezi výší investice a instalovaným výkonem.

O tom, že se to vyplatí, vypovídá i fakt, že zatímco ekonomická návratnost investice do zateplení fasády, pokud nebyla vynucena špatným stavem, se pohybuje v řádu 20, 30 a více let, investice do čerpadla se vyplatí mnohem dřív. Šetřit s pomocí tepelného čerpadla mohou samozřejmě i bytové domy. Téma tepelných čerpadel, jejich využití i výběr budou jedním z klíčových témat letošního veletrhu For Arch 2019. Jednou z novinek za všechny bude představení systému, v němž je energie z fotovoltaických panelů přímo využita na chlazení, přitápění a ohřev vody s pomocí hybridní klimatizace, akumulační nádrž pro uchovávání přebytečného tepla z kotle na pevná paliva, tepelného čerpadla, nebo solárních kolektorů.

Nové požadavky na budovy od ledna 2020

Dalším otevřeným tématem jsou i nové požadavky na budovy od ledna 2020, o kterých jsme vás také informovali prostřednictvím našeho magazínu Realcity. Pro zopakování – všechny novostavby realizované po 1. 1. 2020 musí splňovat podmínky pro zařazení do kategorie tzv. budov s téměř nulovou spotřebou energie, což samozřejmě vyvolává otázky, co bude jinak. Developeři o tomto faktu samozřejmě vědí a výstavbu přizpůsobí. Nicméně čas ukáže, zda a jak se projeví tyto změny i v ceně nových nemovitostí. V případě, že se chystáte stavět nový dům, určitě se na veletrhu dozvíte mnoho užitečných rad i k tomuto tématu. odvezete tam, kam je třeba.

Krby, krbové vložky i kamna

Návštěvníci kromě nejrůznějších typů vytápění a moderních systémů větrání uvidí také až stovku nejrůznějších krbových vložek, krbů, krbových kamen na uhlí. Maximální luxus daný moderními technologiemi vytápění řízenými elektronickými systémy ovládanými i přes internet řada lidí touží doplnit něčím na první pohled jednoduchým. Jako relaxaci po duševně vyčerpávajícím pracovním dnu nebo i jako výraz šetření ušlechtilými druhy energií. Ať tak nebo onak, výrobci nabídnou široký výběr designových řešení. Určitě je na co se těšit.

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+