Kam za zimními sporty? Přehled nejoblíbenějších českých středisek

29.11.2019 /

Sezóna zimních radovánek na sněhu je již za dveřmi, a tak vám přinášíme tipy na nejlepší místa k lyžování a dalším zimním radovánkám v České republice. Stačí si zařídit cestovního pojištění, včas zarezervovat hotelové pokoje, seřídit lyže nebo snowboard a můžete vyrazit.

Krkonoše

Nejpopulárnějším českým střediskem zimních sportů je Špindlerův mlýn s nejznámějšími centry Svatý Petr a Medvědín. Najdete tu (kromě bujarého nočního života) různé typy tratí s převýšením až 500 metrů a lanovky s pořádným výkonem (za hodinu mohou přepravit více než 20 000 cestujících). Areál se nachází v objetí hor, a tak zde není nouze o rozmanitý terén a vydatné sněhové srážky. Nezapomeňte se chránit cestovním pojištěním, které vám pomůže, pokud na svahu přeceníte své síly nebo se střetnete s jiným sportovcem.

Dalšími oblíbenými místy jsou Pec pod Sněžkou, kde najdete krásné ubytování v horských chatách poblíž kratších lyžařských tras, Janské Lázně s relaxačními wellness večery a modernizovanými vleky na Černou horu s 37 kilometry sjezdovek či snadno dostupné Herlíkovice, kde si zalyžují zdatní i začínající sportovci.

Orlické hory

Klidnější i finančně dostupnější pobyt hledejte v Orlických horách – univerzální areál v Deštném nabízí dostatek rozmanitosti pro rodiče i děti. Sněhovou jistotu pak zajistí středisko v Říčkách s moderním zázemím a opravdovou horskou atmosférou. Na Červené vodě si zimní turisté užijí nejdelší sjezdovou trať v tamních horách a vyhřívanou sedačku.

Jeseníky

Za sněhem se do Jeseníků jezdí především na sjezdovky v areálu Kouty s prudším i mírnějším svahem a nejdelší, tříkilometrovou sjezdovkou na Moravě. Známé je i Červenohorské sedlo s neopakovatelným panoramatem a jednou z nejkrásnějších běžeckých tras nebo Ramzová, jejíž areál je ideální pro sportovce hledající vysoké převýšení.

Beskydy

Nejoblíbenějším střediskem v oblasti Beskyd je Bílá s rozličnými typy tratí pro rodiny i náročnější sportovce. Pustevny sice nabízejí jen kratší sjezdovky, mají ale originální genius loci minulých časů, proto se spíše hodí pro nenáročné turisty nebo na freeride (v případě, že napadne dostatek sněhu).

Šumava

Na Šumavu zavítají za lyžováním turisté nejčastěji na Špičák s moderně rozšířenými tratěmi pro sjezd a jednou z nestrmějších černých tratí v tuzemsku. Na Lipně se zase sdružují začátečníci, pro které jsou místní mírné a široké kopce ideální. Zadov poskytuje nádherné běžkařské tratě, ale i sjezdovku se čtyřsedačkou.

Termín vybírejte pečlivě

Vybrali jste si z našich populárních tipů, nebo pojedete na méně frekventované a známé místo? Menší areály po celé republice sice obvykle nenabízí takový komfort a vyžití, zato za dovolenou v nich zaplatíte méně peněz a ve frontách nestrávíte celé dopoledne. Nezapomeňte si při rezervaci pobytu zajistit cestovní pojištění a pohlídat si termín – jarní prázdniny nebo výukové školní kurzy by vám mohly dovolenou otrávit. Pak už zbývá jen doufat, že napadne hodně sněhu a vy si budete moci užít lyžování, snowboardování či sáňkování naplno.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+