Chytrá domácnost hlavním trendem v bydlení v roce 2020

27.01.2020 /

S příchodem nového roku leží před námi otázka: Jaké asi přinese rok 2020 trendy v bydlení? Inteligentní prvky jako součást interiéru, chytrá domácnost je zkrátka nezadržitelně tady!

Chytrá domácnost 2020

Aplikace inteligentních prvků do interiéru není úplně novinkou. Už několik let se řada takových technických „hraček“ objevuje na našem trhu. Ale řekněme, že ne každý na ně doteď slyšel. S novým rokem se zvýší tendence odborníků přesvědčit nás, že chytrá technika a technologie současnosti jsou něco, bez čeho už se zkrátka neobejdeme.

Začít se vyplatí od základu

Při budování chytré domácnosti mají samozřejmě jistou výhodu ti, kdo teprve staví, neboť řada věcí se lépe plánuje i implementuje do nového domu či bytu, než do hotového. Nicméně jsou samozřejmě i taková řešení, která velké plány nepotřebují. Zpravidla fungují na principu bezdrátového přenosu.

Chytrá domácnost už tedy není žádná fikce. Je tu a je připravena nám sloužit podobně, jak ji v minulosti prezentovali i někteří filmaři. Jde tedy o standardní krok v rámci moderního bydlení. Jeho cílem je maximálně zjednodušit každodenní domácí úkoly a ideálně pouze na pár kliků nebo s pomocí jednoduchého tlačítka, případně i hlasového ovládání, zjednodušit každodenní rutinní úkoly a převzít kontrolu nad všemi prvky ve vaší domácnosti – od světel počínaje až po zamykání nebo ovládání žaluzií na oknech.

Hlasové ovládání na vzestupu

Už v roce 2019 byl prodej hlasových asistentů na výrazném vzestupu. A nejinak tomu bude i v roce následujícím. Odborníci potvrzují, že nejde pouze o naše pohodlí, ale také o naši bezpečnost. Příkladem jsou bezpečnostní kamery, které už dnes dokážou rozpoznat tvář jednotlivých členů rodiny, dokonce i domácí mazlíčky, a v případě, že se kolem domu objeví někdo cizí, okamžitě majitele upozorní na tento pohyb. Pokud pak dojde dokonce k násilnému vniknutí, obeznámí nejen majitele, ale také policii.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+