Šest dobrých důvodů, proč vašim rostlinám dopřát samozavlažovací květináč

07.04.2020 /

Blíží se léto. Jak si udělat pohodu a vyřešit dostatečnou vlhkost a závlahu pro vaše květiny? Vsaďte na zavlažovací květináče.

Konečně skončí vaše přemýšlení nad tím, koho přesvědčit, aby vám přišel zalévat. Proč? To je jasné!

  1. Samozavlažovací květináče přímo v sobě obsahují zásobárnu vody. Rostliny, které do nich zasadíte, můžete zalévat třikrát méně často než v květináčích běžných.
  2. Nemusíte se bát ani přelití. Samozavlažovací květináče rostlinám dopřejí právě tolik vody, kolik zrovna potřebují. Nehrozí tedy sucho ani přemokření. Stejně jako v přírodě si rostliny berou vodu odspoda svými kořeny. Vše je tedy velmi přirozené.
  3. I květiny potřebují své přirozené prostředí, aby se nestresovaly a dařilo se jim. Jak to? Odborníci zjistili, že stres nezažívají pouze lidé, ale i rostliny. Nejčastějšími stresovými faktory u rostlin v květináčích a truhlících je přemístění z místa, na které byly květiny zvyklé, a špatné zalévání. Stres rostlinám stejně jako lidem škodí. Květiny neprospívají a chřadnou.
  4. Jde o ideální řešení pro místnosti s podlahovým vytápěním. Proto je klidně postavte přímo na zem. Zásobárna vody na dně květináče zabrání usychání kořenů.
  5. Zvládnou i vydatný déšť. Samozavlažovací truhlíky pro venkovní pěstování mají totiž speciální ochranu proti přelití, tzv. přepadový otvor. Případná nadbytečná voda z nich proto velmi jednoduše odteče.
  6. Jedním z posledních důvodů, proč vašim rostlinám dopřát samozavlažovací květináč, je, že se snadno udržuje, je lehký a odolný, pěstování v něm je snadné i pro začátečníky a je cenově dostupný.

Je důvod váhat?

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+