Výhody a nevýhody: Šatní skříň nebo samostatná šatna?

03.09.2020 /

Pokud se stěhujete do nového, možná zvažujete možnosti pro uskladnění oblečení. Šatní skříň seženete v mnoha dekorech i finančních hladinách, šatna pak nabízí větší úložný prostor. Jaké jsou další výhody samostatné místnosti a šatní skříně? A co je z pohledu hospodyněk praktičtější?

Foto: Zoe van Poetsprins.nl, Unsplash

Šatní skříň koupíte i online

Klasiku v podobě šatní skříně, ať už samostatné, nebo vestavěné, znají všichni. Její výhodou je, že si ji můžete koupit podle svého vkusu a finančních možností u mnoha prodejců. Hledáte-li moderní šatní skříň, objednejte si ji pohodlně online – na Expedo.cz si vyberete třeba podle barvy nebo správných rozměrů a skříň vám dovezou zdarma až domů. Firma dokonce expanduje na další trhy, nábytek z Expeda tak lze objednat i na Slovensko (Expedo.sk) či Maďarsko (Expedo.hu).

Při výběru šatní skříně se zaměřte na množství poliček a šatních tyčí. Pokud máte hodně šatů nebo obleků, ujistěte se, že tyč na ramínka bude ve správné výšce – jinak by vaše šaty mohly být pomuchlané. Zrcadlo na dveřích je pak praktickým doplňkem. Pokud máte menší pokoj a bojujete o každý centimetr, zvolte skříň s posuvnými dveřmi.

Šatna se hodí pro ty, kteří nemusí šetřit místem

Šatnu pak využijí zejména ti, kteří na ni mají v domácnosti prostor. Šatna je samostatným pokojíčkem, jenž vám poskytne nejen přemíru úložného prostoru. Majitelé šaten oceňují zejména množství polic a možnost kdykoliv uzavřít dveře a mít tak snadno uklizeno. Nevýhodou pak je, že se v takových místnostech při velkém množství oblečení a věcí hůře udržuje pořádek.

Šatna tedy zabere o něco více životního prostoru než skříň. Pokud však máte v bytě nebo domě místo navíc a k tomu holdujete módě, může být obří šatna to, co hledáte. Pokud ji však budete chtít vybavit vestavěnými skříněmi, aby se na oblečení zbytečně neprášilo, počítejte s vyšší investicí.

Rozhodujte se podle svých prostorových možností i priorit

Šatní skříň má oproti šatně výhodu v levnější pořizovací ceně a ve variabilitě umístění. Šatna sice zabírá prostor domova navíc, zato vám nabídne více úložných prostor. Rozhodovat byste se tedy měli podle dispozic vašeho bydlení i podle vaší záliby v nakupování a oblékání. Trend minimalismu však spíše sedne k prostorově nenáročnější šatní skříni.

Autor příspěvku:

Google+