Tip pro malého i velkého kluka

13.04.2022 /

Často se stává, že maminka se dvěma syny a manželem se rozplývá nad růžovou sukýnkou nebo nad panenkou miminkem. Ano, mít doma tři chlapy je úplně jiné. S ženskými tématy se tam prostě neprosadíte. Chceme vám poradit, jakým dárkem nadchnete malého i velkého muže ve vaší rodině.  

Nebude řeč o Nintendo nebo o fotbalovém míči, přesvědčíme vás, že koupě plastového modýlku letadla na slepení, se může stát budoucím koníčkem. Jestli se vám zdá, že pro vašeho školou povinného synka je slepení letadla složité, vyvedeme vás z míry, protože se dají sehnat i modýlky pro modeláře začátečníky. Stavebnice letadel mají různé měřítko, rozpětí, počet dílů, obtížnost a barvu, právě proto jsou vhodné pro greenhorny v modelářství i zkušené modeláře.

Jaký typ letadla máte koupit? Opravdu záleží na zájmu obdarovávaného, pokud kluky zajímá válka a její stroje nebo velká dopravní letadla, výběr je téměř nekonečný. Ve velkém množství vojenských letadel se lépe zorientujete, pokud svůj výběr ještě zúžíte a to buďto na letadla I. nebo II. světové války, meziválečná či poválečná letadla. Vybrat ale můžete i proslulý bojový stroj Tornado, který proslul válkou v Zálivu v roce 1991 a mnoho dalších modelů novodobých letadel. Dárek jako dopravní letadlo Boing, Airbus 380 nebo již nelétající Concorde se dá slepit v různém měřítku.

Pokud ty vaše „kluky“ doma nezajímají letadla, ale raději se dívají na závody F1 a obdivují historická auta, i tady uspějete. Koníčka tohoto typu kromě sledování televize a internetu prohloubíte tím, že si oblíbený model auta slepí sami. Nejenže je to prima zábava – lepší než pasivní sledování televize, ale vytvoří tím i pěkný dekorativní předmět. Vždyť model VW Buggy nebo Beetle či třeba napodobenina výletní lodě Titanic se stanou ozdobou vašeho obývacího pokoje!

A když při plánování dárku usoudíte, že u vás doma s lepením modelů nepochodíte, ačkoli víte, že do aut je mužské zastoupení vaší domácnosti zblázněno, nemusíte zoufat. Pro ty, které nebaví lepení titěrných součástek, existují i hotové kovové modely aut nebo třeba RC auta na dálkové ovládání.

Autor příspěvku:

Google+