Nejpopulárnější části Brna na bydlení

13.06.2022 /

I když by pražáci nejspíš nesouhlasili, Brno je skvělé místo k bydlení. Jak si ale vybrat správnou čtvrť?

Záleží na tom, co od svého bydlení očekáváte. Chcete bydlet v centru, mít všude blízko a užívat si ruch města? Nebo spíš preferujete klid, více zeleně, i za cenu dojíždění? Možná jsou pro vás důležité školy a školky v okolí, nebo naopak místo k parkování. To vše určuje vaše priority a podle nich byste si místo k bydlení v Brně měli i vybírat.

Nicméně jsou v Brně některé čtvrti populárnější než jiné. A na pronájem bytu Brno nabízí celkem zajímavé možnosti, ať už levnější, nebo dražší.

Stejně jako v kterémkoli jiném městě jsou nejprestižnější adresy v centru. Na druhou stranu se musíte smířit s tím, že je tu problém s parkováním a pokud nejste ochotni investovat do předplacené karty v některém z parkovacích domů, nejspíš se od zaparkovaného auta domů pořádně projdete.

Masarykova čtvrť

Pokud nemáte hluboko do kapsy a prestiž je pro vás důležitá, jednou z možností je Masarykova čtvrť. Je luxusní, plná zeleně, ale také patřičně drahá. Je architektonicky velmi zajímavá, bohužel v ní zatím pokulhává dostupnost služeb.

Černá Pole

Kousek od centra se nachází čtvrť Černá Pole, kde najdete i známou vilu Tugendhat. Centrum je v docházkové vzdálenosti, případně můžete do centra dojet tramvají, nebo chcete-li, šalinou. Je to jedna z prvních brněnských vilových čtvrtí a díky tomu, že je zasazena do zeleně, působí velmi příjemně. I tady si ale připravte větší obnos peněz, protože ani tato čtvrť nepatří mezi ty nejlevnější.

Cenově dostupné bydlení

Nepotřebujete-li být poblíž centra, nebo je pro vás prioritou cena, zaměřte se na oblasti, které jsou v na některé z linek MHD. Díky tomu, že vznikaly později než výše uvedené vilové čtvrti, mají i lepší občanskou vybavenost a byty jsou tam k pronájmu či prodeji za nižší ceny.

Jsou to lokality zejména na Lesné, v některých částech Králova Pole či Žabovřesk, a nebo na Jundrově.

Nejlevněji samozřejmě vyjde bydlení na sídlišti, ale v těchto případech se o popularitě sídlištních čtvrtí nedá moc mluvit. Ne vždy jsou panelové domy revitalizované a bydlení v panelové džungli není obvykle splněný sen.

Jak si vybrat čtvrť?

Seřaďte si priority. Co je pro vás nejdůležitější? Krátká cesta do práce, nebo blízkost nákupního centra? Dostatek zeleně na procházky a hezké okolí, nebo zdravotní středisko a školka? Přidejte k tomu váš rozpočet a pak je celkem jednoduché najít vhodnou čtvrť, která všechny vaše požadavky splňuje.

Autor příspěvku:

Google+