Hliník jako špičkový materiál, který spolehlivě ochrání Váš dům

31.10.2022 /

Uvažujete o novostavbě či rekonstrukci stávajícího objektu? Pak vězte, že střecha je základ domu, na které se nevyplatí šetřit. Je tomu hned z několika dobrých důvodů. Střecha udržuje dům po celý rok v suchu a po vztyčení nosných stěn, je právě střecha první konstrukcí, která se realizuje. Nicméně v oblasti střech není vůbec lehké se zorientovat. Na trhu je k dostání mnoho střešních krytin a systémů, ale který z nich si vybrat? Tato otázka jistě dělá vrásky nejednomu majiteli domu. Dnes si představíme krytinu z hliníku, která by mohla být zajímavou volbou pro Vaši novou střechu.

Výhody hliníkové střechy

Hliníková střešní krytina je extrémně lehká, nezatěžuje stávající krovy a lze ji namontovat na každý tvar střechy. I přes svou nízkou hmotnost (kolem 2,3 kg až 2,75 kg/m2) je tato krytina mimořádně odolná vůči klimatickým vlivům, vč. vichřice. Výhodou hliníku je, že ze své podstaty nerezaví. Hliníková střecha vyniká dlouhodobou životností. Firma PREFA poskytuje na své produkty záruku až 40 let na materiál a stálobarevnost. Střechu lze sladit s odvodněním střech, fasádou a dalšími hliníkovými prvky v mnoha barvách. V dnešní době vysokých cen energií je výhodné umístit na střechu solární panely. Firma PREFA je také výrobcem spodní konstrukce pro připevnění fotovoltaického systému.

Nabídka střešních krytin z hliníku

Z bohaté nabídky střešních systémů si jistě každý přijde na své. Mnoho majitelů, kteří hledají náhradu např. za dosluhující azbestocementové krytiny, si často zvolí odolnou hliníkovou falcovanou šablonu, která je ve tvaru kosočtverce, která je k dostání ve 2 rozměrech, 29 x 29 cm resp. 44 x 44 cm v pestré paletě standardních barev. Falcovaná šablona opticky může připomínat eternit. Vlastníci chalup hledající náhradu za klasickou pálenou tašku, mohou sáhnout po falcované tašce v cihlově červené barvě. Střecha z lehkého kovu tak získá optiku pálené tašky. Hliníková falcovaná taška je z několika metrů pouhým okem k nerozeznání od té cihlové. Kromě širokého sortimentu maloformátových střešních krytin jsou k mání také svitkové plechy, které jsou k dostání v mnoha standardních barvách. Plechy PREFALZ se díky své poddajnosti zpracovávají snadněji než většina srovnatelných materiálů. Jsou preferované u projektantů, protože jim nabízí množství kreativních možnosti použití v oblasti střech a fasád.

Získejte více inspirace

Chtěli byste vidět referenční objekty s hliníkovou střešní krytinou či fasádou z hliníku? Na webových stránkách firmy PREFA najdete mnoho objektů z ČR i zahraničí. Zajímavostí je, že hliníkové krytiny jsou velmi oblíbené v horských oblastech pro svou odolnost. Protože hliník v sobě skrývá mnoho výhod, lze jej využít i na opláštění fasády. Díky široké paletě barev, tak lze mít fasádu s optikou dřeva. Objekt tak bude dlouho dokonale chráněn proti rozmarům počasí. Pokud byste chtěli vidět, jak vypadají hliníkové střešní a fasádní systémy na různých typech domu, vyzkoušejte konfigurátor střechy a fasád. Není třeba žádné přihlášení ani registrace, konfigurujete zdarma. Během chvilky tak můžete mít přesnější představu o vzhledu domu s hliníkovými prvky, které lze volně kombinovat v různém barevném provedení.

Autor příspěvku:

Google+