Prodej družstevního bytu

07.01.2014 /

Dobrý den, dá se prodat družstevní byt, u kterého je již zažádáno o převod do osobního vlastnictví v době, kdy již bude převeden a nebude v katastru zapsán pod majitelem (ale pod bytovým družstvem), resp. zapsal by se rovnou na nového majitele? Nebo se přepis na katastru musí uskutečnit v podobě bytové družstvo – původní majitel – nový majitel? Děkuji za odpověď, Mikolášková.

Hezký den,

rád bych odpověděl, ale dotazu bohužel příliš nerozumím.

Dokud je byt ve vlastnictví družstva, převádí se členská práva a povinnosti v bytovém družstvu. Pokud je byt již převeden do osobního vlastnictví, převádí se bytová jednotka kupní smlouvou. Pokud byt chcete převést, je daňové výhodnější převést členská práva a povinnosti v bytovém družstvu. Ušetříte 4 procenta na dani z převodu nemovitosti.

Štítky:

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+