Vsetín: Město plné sportovního vyžití

28.11.2014 /

Vsetín se nachází na úpatí Vsetínských, Hostýnských a Vizovických vrchů. Leží v těsné blízkosti řeky Vsetínské Bečvy. I toto moderní město dokáže nabídnout svým obyvatelům mnohé. Myslí i na dorůstající mládež, o čemž mimochodem svědčí celá řada sportovních center a možností, jak trávit volný čas. 

Proč se tu myslí na sportovní vyžití? Město Vsetín se v nedávné době rozhodlo navázat na koncepci výstavby a oprav dětských hřišť. Snahou bylo rozšířit možnosti využití volného času i pro starší věkové skupiny mládeže. V současnosti se totiž stávají mezi mladými lidmi populární tzv. adrenalinové sporty, které je možné provozovat volně v přírodě, městských zástavbách atd. Do této kategorie aktivit patří i tzv. street workout, který přirozenou cestou vede velké množství teenagerů k tomu, aby cvičili a žili zdravým způsobem života. A to se cení. Skvělou zprávou proto je, že na konci října otevřel Vsetín své první workoutové hřiště.

S prvotní myšlenkou na vybudování hřiště přišli na jaře letošního roku členové TJ Mez Vsetín z oddílu Seberevolta. Město Vsetín se rozhodlo podpořit ho právě vybudováním venkovního fitness a uvolnilo ze svého rozpočtu 350 tisíc korun. Tyto finance byly zabezpečeny z úspor vzniklých při stavbě sportovně rekreačního areálu u průmyslovky. Nejvhodnější místem pro vybudování hřiště se stal areál tělovýchovné jednoty na Ohradě. Na hřišti byla umístěna řada posilovacích strojů a prvků, jako jsou hrazdy, žebřiny, bradla, bradlové lavice včetně řešení dopadových ploch. „Vybudování venkovního fitness v našem městě mne velmi nadchlo. V rámci investic se věnujeme opravám a úpravám hřišť pro menší děti. Workoutové hřiště by mohlo být takovou první vlaštovkou pro náctileté a starší děti k využití jejich volného času,“ řekla starostka Iveta Táborská.

Workoutové hřiště je sice bohulibým počinem města, ale není zdaleka jedinou možností, jak trávit volný čas ve Vsetíně. Co se týká sportu, každý návštěvník si zde přijde určitě na své. Prakticky po celý rok můžete trávit čas v městských lázních s tobogánem, na squashi, bowlingu či spinningu. V létě si můžete zahrát minigolf, plážový volejbal nebo se projet na kole po cyklostezce či po pěti značených cyklotrasách pro horská kola. V zimním období je tu v provozu lyžařský vlek Horní Jasenka. Ve Vsetíně také začíná Naučná stezka Okolím Vsetína a stezka Semetínské rybníky.

Zdroj text: Město Vsetín

Vsetín se nachází na úpatí Vsetínských, Hostýnských a Vizovických vrchů. Leží v těsné blízkosti řeky Vsetínské Bečvy. I toto moderní město dokáže nabídnout svým obyvatelům mnohé. Myslí i na dorůstající mládež, o čemž mimochodem svědčí celá řada sportovních center a možností, jak trávit volný čas. 

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+