Praha 4: Velmi rozmanitá lokalita

24.12.2014 /

Městská část Prahy 4 je velmi rozmanitou lokalitou, která nabízí několik možností životního stylu. Snoubí se tak možnost aktivního sportovního vyžití, pobytu v přírodě či společenského i kulturního života. Je specifická také svou vizí na ochranu zeleně a nabízí podmínky životního stylu pro každého občana.

Praha 4 se v poslední době značně mění. Jde o velké území, které neustále získává v různých částech novou, modernější podobu. Např. Podolí prošlo výraznou změnou dopravního režimu, kdy se zjednosměrnily oblasti ohraničené ulicemi Na Dolinách, Pod Děkankou, Na Hřebenech II, Pod Klaudiánkou a Na Zlatnici. Proměny se ale dočkaly i další části. Koncem května byla totiž schválena změna územního plánu. Vzhledem k výstavbě Smíchov City se plánuje přemostění Vltavy s vyústěním v oblasti plaveckého stadionu v Podolí – tzv. Dvorecký most. Do budoucna se připravuje metropolitní plán. Městská část Prahy 4 bude žádat hlavní město, aby zajistilo tímto plánem ochranu a nezastavitelnost všech parků. Týká se to konkrétněji metropolitních parků Michelský les, Kavčí hory, park Jezerka, park Zelený pruh. Pražané se mohou těšit rovněž na koupání v oblíbeném koupališti Lhotka. Zastupitelům Prahy 4 se po dlouhém jednání podařilo odkoupit pozemky od investora. Byla vyhlášena anketa, kde se mohou občané Prahy 4 vyjádřit, jaké druhy sportu a služeb by zde uvítali. A konečně obnovy se dočká i chátrající Branický pivovar. Společnost Zemský pivovar má tento objekt začlenit do současné infrastruktury Braníku a bude otevřen veřejnosti s cílem vytvořit zde příjemný prostor pro příjemný odpočinek a kulturu. Je toho zkrátka mnoho, co se děje a na co se můžeme v této městské části těšit. Zdejší realitní trh je stejně rozmanitý jako lokalita sama. Ceny bytů jsou těžko srovnatelné, neboť konkrétně na Braníku je možné koupit cihlové byty
od 65 000 Kč/m2 po 35 000 Kč/m2 a vycházíme tak z konkrétních prodejů či koupi bytů prostřednictvím naší realitní kanceláře. Ze zkušeností víme, že rozdíl mezi lokalitami je velký, což mohou potvrdit opět skutečná čísla našich prodejů.

Jen pro zajímavost: městská část Prahy 4 v číslech: rozloha tohoto území se rozprostírá na 2 419 ha s 10 obcemi a hustotou osídlení 5 440 lidí na m2. Předpoklad šťastného manželství je zaručen 45,6 % oproti 10,8 % rozvedených. Ekonomicky aktivní oddělení tvoří hlavně obchod a opravy 12% a za tímto oborem je průmysl 11,2 %. Součet trvale obytných domů dává 9 070 a bytů 67 532, z čehož 95,8 % bytů v I. kategorii.  Těmito čísly se opět potvrzuje rozmanitost městské části Prahy 4. Aktuální nabídku zdejších nemovitostí najdete na našich internetových stránkách.

Anna Vlachová
realitní poradce

KOVA Reality s.r.o.
náměstí Kinských 76/7
150 00 Praha 5-Smíchov
Tel.: +420 736 110 872
+420 810 100 100
vlachova@kova.cz
www.kova.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+