Praha 2: Otevírá nový klub pro mládež

09.10.2015 /

Městská část Praha 2 je lokalitou, která svým obyvatelům nabídne vše, co si moderní doba žádá. Je příslibem dobré dopravní dostupnosti, městského stylu života stejně jako skvělé občanské vybavenosti. Je příležitostí nejen pro investory, ale i pro mladé rodiny s dětmi, které zde najdou plnohodnotný domov.

Většina území Prahy 2 se sice nachází téměř v samém srdci Prahy, z čehož se dá odhadovat, že klidových zón tu mnoho nebude, ale omyl. Od Vinohrad přes Karlovo náměstí až po další nejmenované lokality zde najdete mnoho zeleně a parků, které slouží k využití volného času a nabízejí kýžené soukromí těm, kteří o něj stojí, přestože to chtějí mít do práce kousek.

V posledních letech se také mnohé změnilo. Zastupitelé se snaží o renovaci některých částí. Vznikla zde i řada nových rezidenčních projektů. Většinou na místech, kde se bouralo, neboť volných pozemků je opravdu poskrovnu. Dalším takovým bohulibým počinem zastupitelů je otevření nízkoprahového klubu pro děti a mládež, který bude sloužit teenagerům ve věku 11 až 18 let, ohroženým společensky nežádoucími jevy – zdarma jim zde umožní aktivní trávení volného času. Otevře se 1. října v Jaromírově ulici 92/93.

„Je to první nízkoprahový klub pro mládež v Praze 2, a jsem velmi ráda, že takto užitečné sociální zařízení budeme mít. Městská část zaznamenala upozornění od obyvatel Prahy 2 na to, že se výrazně navýšil počet mladých lidí, kteří popíjejí v parcích nebo se jen tak bezcílně toulají, a často dochází i k projevům drobnému vandalismu. Proto jsme se rozhodli otevřít volnočasový klub, kde se mohou mladí lidé bezplatně věnovat hudbě, malování, sportovním a jiným aktivitám. Kdo bude mít zájem, může zde například dohánět učení nebo prostě jen trávit čas s kamarády,“ řekla místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Klub bude provozovat Dům dětí a mládeže Praha 3 – Ulita. Otevřeno bude každé úterý, čtvrtek a pátek od 14 do 19 hodin. Atraktivitu náplně klubu zvyšuje fakt, že spektrum nabízených služeb mohou ovlivňovat i samotné děti a mladí lidé, kteří sem budou docházet. Na vybavení klubu poskytne Městská část Praha 2 dotaci 550 tisíc korun.

Další informace o této investičně zajímavé lokalitě najdete na našich webových stránkách www.realcity.cz.

Zastupitelé druhého pražského obvodu rozhodně nelení. V září Městská část Praha 2 získala ocenění symbolizované stříbrnou plaketou za obnovu Havlíčkových sadů, zahrnující návrat sochy Neptuna od Bohuslava Schnircha na jeho historické místo před Grottou. V celostátní konkurenci se tak umístila na prvním místě v kategorii „obnova památky, restaurování”. Cenu Patrimonium pro futuro za městskou část převzal zástupce starostky Václav Vondrášek.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+