ZELENÝ VRŠEK: Nová úroveň bydlení v Ostravě

10.10.2015 /

Rozhovor s Petrem Konečným, zakladatelem, majitelem realizační firmy OMLUX, spol. s r.o. a investorem projektu Zelený vršek.

Kdy vznikla idea projektu Zelený vršek?

V roce 2007 jsem hledal vhodnou parcelu pro svůj rodinný dům. Nakonec mě to zavedlo do Lhotky. Tady to znám už z dětství a vím, že je to jedno z nejlepších míst. Výhled, vzduch, sousedé, infrastruktura a podobně.

Takže teď tady konečně bydlíte?

Když jsem pozemky kupoval, původní majitel měl podmínku, že buď koupím všechny jeho pozemky, a nebo mi nic neprodá. Tak se zrodil nápad výstavby rodinných domů, prostě jsem se sám stal součástí celého projektu. Říkám si, když je to perfektní pro mě, mělo by to být zajímavé i pro další lidi, kteří chtějí bydlet kousek od centra Ostravy v klidném místě. V současnosti tady máme čtyři postavené domy. Další začneme stavět po Novém roce. V jednom z těch hotových už bydlím já, v dalším je sídlo firmy.

To je poměrně netradiční krok…

Mám zájem být klientům nablízku, poslouchat jejich připomínky a okamžitě řešit specifické situace, které s každou stavbou zákonitě nastanou. I díky tomu už máme podepsané rezervační smlouvy, ačkoli je Zelený vršek v nabídce teprve od května.

Kolik tady bude stát celkem domů?

První etapa má celkem čtrnáct zasíťovaných parcel. Celkem s druhou i třetí etapou to bude osmatřicet nových rodinných domů. Podle projektu máte dva základní typy staveb. Dá se pořídit buď patrový dům, nebo bungalov. Větší zájem je paradoxně o dražší bungalovy. Každopádně se nebráníme úpravám podle přání klienta.

Je tohle váš splněný sen?

Sny se málokdy vyplní, spíš by měl mít člověk nějaké cíle, které se snaží dosáhnout. Já si dal cíl podnikat tak, abychom se já ani má rodina nemuseli za mé podnikání stydět. A to jsem si, myslím, splnil. Dalším cílem bylo a je zrealizovat vlastní developerský projekt ve Lhotce. Ten v letošním roce začal a doufám, že za pár let ho zdárně dokončíme. V neposlední řadě jsme začali stavět cvičný golfový areál pro širokou veřejnost, taktéž ve Lhotce. Ten by měl být dokončen na jaře 2016. To jsou mé plány, které se postupně plní.

Vypadá to, že se Lhotkou to myslíte opravdu vážně.

Narodil jsem se sice ve vedlejší vesnici, ale ve Lhotce mám spoustu známých ještě ze školy a z fotbalu. Lhotka je pro mne něco jako rodná obec. Od loňského roku jsem zdejším občanem, takže bych rád pro své bydliště něco udělal. Proto ten golfový areál. Také noví obyvatelé, kteří se nastěhují na Zelený vršek, zde budou mít vše, co potřebují ke spokojenému bydlení. Školku, školu, novou sportovní halu, cyklostezku, do Ostravy linkou MHD 15 minut. Jednoznačně je to tady krásné a klidné místo pro život.

Představujeme:

Omlux, spol. s r.o., je generálním dodavatelem staveb od roku 1995 a již dvacet let je spolehlivým obchodním partnerem. Kromě zateplení fasád a střech realizuje jak inženýrské projekty, tak bytovou výstavbu. Vyrábí plastová i hliníková okna. Působí po celém území republiky. V roce 2011 byla tato firma vyhodnocena na druhém místě jako firma Moravskoslezského kraje.

Zajímavosti k Zelenému vršku

  • Celková plocha Zeleného vršku je cca 6 ha.
  • Jednotlivé parcely mají rozlohu od 600 do 1 000 m2.
  • V projektu je zahrnuto 38 nových domů.
  • Cena domu vč. pozemku a DPH pro rok 2015 začíná na 3 390 000 Kč.
  • Ovzduší na Zeleném vršku patří k nejčistším v rámci Ostravy.
  • Za jasného počasí je zde krásný výhled na celé panorama Beskyd.

Petr Konečný
majitel společnosti

Omlux, spol. s r.o. a Omlux Reality s.r.o.
Pod Vysílačem 422/31
725 28 Ostrava – Lhotka
Zelená linka: 800 11 66 55
www.zelenyvrsek.cz
www.omlux.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+