Nová Bělá: Váš klidný domov

05.11.2015 /

Bydlení na předměstí velkých metropolí si získává v posledních letech mnoho nadšených uživatelů. Zájem je o lokality s dobrou dopravní obslužností a kvalitními službami. Lidé z velkých měst touží po přírodě, kterou jim tato místa nabízejí, stejně jako klid a možnosti volnočasového vyžití.

Přesně takové bydlení najdete i v Nové Bělé. Výhled na pohoří Moravskoslezských Beskyd je příjemným bonusem ke všemu, co tohle místo nabídne.

Nová Bělá leží v Moravskoslezském kraji. Je zasazena do Ostravsko-karvinské oblasti. Jde o nejjižněji položený městský obvod statutárního města Ostravy. Dnes se počet místních obyvatel rozrůstá. Žije jich zde přes 1 400. Hovořili jsme o dopravní dostupnosti. Ostrava je vzdálena 7 kilometrů, což je vzdálenost, kterou hravě překonáte při cestě do práce. Do přírody je to kousek. Dalším spolehlivým spojem je rychlostní komunikace R56, která vás zavede do patnáct kilometrů vzdáleného Frýdku-Místku. Na letiště v Mošnově je to 16 km. K dopravě do Ostravy a okolí lze taktéž využít několik tramvajových a autobusových linek MHD.

Volný čas a odpočinek

Trávení volného času v přírodě je jednou z priorit místních. Na své si přijdou nejen příznivci cyklistiky, kteří mohou využívat místní značenou cyklotrasu H, která se napojuje na velkou síť cyklotras, které jsou vybudované v okolí severomoravské metropole. Další volnočasové možnosti nabídne i malebné okolí řeky Ostravice. Po práci zde můžete trávit volné chvíle s rodinou, procházet se s kočárkem nebo projíždět se na kolečkových bruslích. Jen necelé tři kilometry odtud se nachází Bělský les, kde můžete ve svých procházkách na čerstvém vzduchu pokračovat stejně jako si zahrát třeba golf.

V posledních letech se v Nové Bělé staví i nové projekty. Což je příjemná zpráva pro zájemce o novostavby. Jsou situovány do zdejší klidové zóny. V obci nechybí základní škola, v blízkosti se také nachází gymnázium, ordinace praktických, dětských i zubních lékařů a poliklinika. Na nákup si pohodlně dojdete do obchodního centra. Najdete tu Tesco, Makro nebo Interspar. O kulturu se stará několik zdejších organizací, knihovna, ale i zastupitelé při pořádání nejrůznějších akcí.

V Nové Bělé se pořádají pravidelně různé kulturní akce. Jednou z nich je např. i plánovaná Vánoční výstavka, která se uskuteční 6. – 27. 11. 2015 v prostorách DPS Bělásek. Nebudou chybět chutné perníčky, prodej vánočního zboží apod. Výstavka nese název „VÁNOČNÍ RŮŽOVÉ OPOJENÍ“.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+